Ezüstérem és ötödik hely a gyermek országos vívóbajnokságon

Ismét remek hétvégét zártak a TFSE és Interfencing DSC sportolói. A gyermek országos bajnokságon Vajda Oszkár ezüstérmet nyert, míg Sápi Vince az előkelő ötödik helyen végzett az egyéni versenyen. A csapat a 7. helyen fejezte be a küzdelmeket.

A szombati egyéni versenyben 108 fiatal állt pástra, hogy eldöntsék ki lesz Magyarország legjobb 13 év alatti kardforgatója. Az Interfencing DSC és TFSE sportolói éremesélyesként vágtak neki a versenynek, és a klub szakembereinek nem is kellett csalódniuk. A fiúk egyaránt tökéletes csoportkört zártak és közülük négyen a legjobb 16 közé, ketten Sápi Vince és Vajda Oszkár a legjobb nyolc versenyzőt felvonultató döntőbe jutott. Végül Vajda ezüstérmet szerzett, míg Sápi az elődöntőről éppen lemaradva az ötödik helyen végzett. Másnap a Csoba Botond, Hanzély Zsombor, Sápi Vince és Vajda Oszkár alkotta négyes a mezőny első felében a 7. helyen végzett.

Dávid László elmondta, hogy a gyermek magyar bajnokság méltó lezárása a 2017/2018-as idénynek.

„Tavaly nyáron Patócs Ákos barátommal egy új klubmodellt hoztunk létre, melynek lényege, hogy közös egyesület égisze alatt, ő Budapesten, mi pedig Debrecenben készülünk fel a versenyekre. Nyáron természetesen közös edzőtáborokban dolgozunk együtt tanítványainkkal. A két város, egy klub modell pedig telitalálatnak bizonyult. Minden korosztályban sikerült egyéni és csapat döntőkbe kerülnünk, mindkét szakágban. Mondanom sem kell, hogy erre csupán a tradicionális nagy budapesti egyesületek képesek.”

Sápi Máté az Interfencing DSC elnöke szerint „a kiváló eredmények annak is köszönhetőek, hogy nem egy-két kirakatember versenyeztetésében, hanem a széles tömegbázis szakszerű képzésével képzeljük el egyesületünk működését. Ezért nem kell, hogy függjünk egy-egy ember aktuális napi formájától, hiszen szinte bármelyik versenyzőnk képes döntőbe kerülni. Laci és Ákos szerint többek közt ennek is köszönhetjük azt, hogy csapataink minden korosztályban az élmezőnyhöz tartoznak.”

Kontor Zsolt a klub alelnökének a véleménye is megegyezik a többiekével. „Egy célunk van, minél több emberhez eljuttatni a mi csodálatos sportágunkat. Ezt kiváló vívómesterek alkalmazásával képzeljük el, akik jó hangulatú edzéseken tudják átadni tudásukat. Aki pedig alkalmas az élsportra annak megteremtjük a lehetőségeket.”

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom