Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Részben napos
    19°C
     

Hajdú-Bihar Megyei Karácsonyi Sportnapok

Hajdú-Bihar Megyei Karácsonyi Sportnapok

Az elmúlt években a program nagyon nagy sikerrel valósult meg, hiszen átlagosan közel 40 középiskola több mint 60 csapata versenget három csapat sportágban. A több mint 600 fiatal sportolási lehetőségét az elmúlt években számos debreceni alap és középfokú oktatási intézmény biztosította.

Az ide évben az esemény támogatója Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Debreceni Tankerülete így verseny helyszíne mindhárom sportágban a Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola lesz, röplabda sportágban a Diószegi Sámuel Baptista Szakközépiskola és Szakiskola, valamint labdarúgásban a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola is biztosít helyszínt.

A sportnapok célja, hogy a megyei általános és középiskolás fiú és lány röplabda, kosárlabda, labdarúgó csapatok megfelelő körülmények között, színvonalas mérkőzéseket tudjanak játszani. Szeretnénk, hogy a csapatok megismerjék egymást illetve, hogy népszerűsítsük feléjük a folyamatos testmozgást, az egészséges életmód, valamint a különböző sportágakat. A program színesítése végett az idei évben is tervezzük, különböző egészségmegőrző, sporttal kapcsolatos szervezetek kitelepülését is az eseményre.

A verseny résztvevői a Hajdú – Bihar megyében működő általános és középiskolák, diáksport egyesületei, diáksport körei, illetve a megyében működő sportegyesületek, nappali tagozatos diákjai, korosztályi megkötés nélkül, amatőr és igazolt játékosok részvétele egyaránt megengedett. A Kosárlabda Bajnokságra az idei évben 12 férfi, Röplabda Bajnokságra 15 női, 9 férfi, Labdarúgó Bajnokságra 24 férfi csapat jelentkezett a megye több mint 30 oktatási intézményéből.

A versenyek időpontjait tekintve december 8-án röplabda, 9-én a kosárlabda, 10-én a labdarúgás küzdelmei kerülnek megrendezésre. A csapatok részére 7 és 8 óra között van a regisztráció, ezt követően rövid megnyitó, majd a mérkőzések veszik kezdetét melyek délutánig tartanak. A tervek szerint a megnyitón felszólalnak a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat tisztségviselői, a DMJV Önkormányzatának képviselői a helyszíneket biztosító intézmények intézményvezetői, valamint a szövetségek, támogatók képviselői.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook