Hitetlen dolog történt Debrecenben: rasszista támadás érte a Siófok női kézilabdázóját

A női kézilabda-bajnokság idei szezonjában első alkalommal vereséget a DVSC Siófok ellen.

A mérkőzést azonban egy durva rasszista incidens zavarta meg: a magyar szurkolók majomhangot hallatva gyalázták Gnonsiane Niomblát, a vendégek világ- és Európa-bajnok játékosát.

“Nagyon elkeserített a szurkolói viselkedés és reakció, amelyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam a játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többet” – nyilatkozott az esetről Tor Odvar Moen, a Siófok norvég edzője.

A sértett játékos is említést tett a mérkőzés utáni Instagram-bejegyzésében a történtekről: úgy fogalmazott, soha nem élt át még hasonlót, hogy ilyen rasszista közönség előtt kelljen játszania, ugyanakkor köszönetet is mondott, ugyanis ezen szurkolók viselkedése adott neki plusz erőt a játékhoz.

Azt mondja, már a bemelegítéstől kezdve gyalázták őt a magyar szurkolók.

„Amikor pályára léptem, majomsikolyok hangzottak fel a lelátóról. Nem értek magyarul, de nem tűnt kedvességnek.”

Moen szerint igencsak kínos, hogy 2020-ben még megtörténhet ilyesmi. A klub és a szövetség megteszi a szükséges lépéseket. A debreceni edző, Köstner Vilmos szerint viszont nem történt rasszista cselekedet, de azért sajnálja a történteket- tudtuk meg a Blikk-től.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom