Hol vannak a mai Törőcsikek és Nyilasik

Hova tűnt a magyar futball?

Nem kérem, nem vagyok nagyra vágyó egyeltalán, de ha az lennék nyugodtan kövezzenek meg.

Nem szeretnék én semmivel sem többet, csak legyenek Nyilasik, Törőcsikek, Détári Dömék, Váradik, Zomborik, Ebedlik, Garabák és még sorolhatnám hogy kik, akik miatt esetleg kimennék ezekbe csodás új stadionokba amiket súlyos milliárdokból építettek fel.

Nem is beszélve Magyaroszág új büszkeségéről a Puskás Ferenc Stadionról.

Nem vagyok egy foci rajongó, szinte soha nem nézek meccset a tévében, de régi időkben még tudtam így is, hogy melyik csapatban ki vagy kik játszottak.

Akkoriban igenis volt értéke egy ragadónak. Nem is beszélve a Népstadionban megrendezett kettős ragadóról.
Mint írtam, nem vagyok focirajongó, de ezeken a találkozókon többször is részt vettem, és sose bántam meg.

A hangulat lenyűgöző volt, ahogy a teltház előtt, közel százezer ember előtt játszottak a fővárosi klubcsapatok egymás ellen. Volt Fradi-Újpest és Vasas-Honvéd.

Mostanság lenne kedvem megnézni, hogy mire is költötte az állam a közpénz jellegű TAO támogatásokat, milyen csodaszámba illő létesítményekben focizhatnak az arra érdemesek.

De minek menjek?

Egyetlen egy csapat játékosait sem ismerem.

Tegye fel a kezét aki bármelyik csapat kezdő tizenegyét séróból feltudja sorolni!

Sokat kérek ezzel?

Hiszen jómagam aki nem foci szerető, ezt meg tudtam tenni a 70-es és a 80-as években. Szinte az összes csapat kezdő tizenegyét fejből tudtam, még a vidékiekét is.

De most? Nem akarok most egy két névvel példálózni, mert semmi értelme, főleg olyan nevekkel nem, akik focizni nem tudnak viszont fényűző életet élnek a tudattalanságokból.

Úgy gondolom, hogy jelenleg nincs olyan csapat, nincs olyan játékos aki miatt érdemes lenne Magyarországon kilátogatni egy meccsre és ezáltal megcsodálni az új stadionokat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom