Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    26°C
     

Ismét DSZC-Eötvös DSE győzelem

Ismét DSZC-Eötvös DSE győzelem

Kereken egy hónap szünet után folytatódott az NB II-es röplabda bajnokság. Ezen a hétvégén kezdődött a harmadik kör, amiben már az NB I-es csapatok junior együttesei nem vesznek részt.

Az eddig várakozáson felül szereplő DSZC-Eötvös DSE a Nyíregyháza NB II-es gárdáját fogadta szombaton délután. A debreceniek nem a legjobb előjelekkel készültek a mérkőzésre, hiszen a meghatározó játékosaik közül Dr. Kovács Katalinra, Rejtőné Dr. Papp Grétára, Vojth Ildikóra, Kovács-Miskolczi Noémire és Molnár Vivienre sem számíthatott Szombathy András edző. Ráadásul a nyírségiek a legutóbbi fordulóban, a fővárosban a harmadik helyezett Hercules SE ellen csak minimális különbségekkel kaptak ki.

A vendégcsapat szerezte egy szép támadásból a mérkőzés első pontját, majd 2:1-re is ők vezettek. Ezután azonban Miholecz Melitta nyitásainál öt pontos előnyt szereztek a debreceniek, amelyet aztán tovább tudtak növelni és megnyugtató előnnyel nyerték az első felvonást.

A második játékrészben rontott nyitással és támadásokkal kezdtek az „eötvösös” hölgyek, így ismét a Nyíregyháza vezetett, ezúttal már 4:1-re is. Ezt a különbséget még kiegyenlítették a hajdúságiak, de a szett közepén ismét Nagy Attila tanítványainál volt az előny, így 12:14-nél hazai időkérés következett. Ekkor egy 6:1-es periódussal a maga javára fordította az eredményt az Eötvös DSE és úgy tűnt, hogy megduplázzák nyert játszmáik számát. A szabolcsiak azonban lelkes játékkal ismét felzárkóztak. A végjátékban még mindkét edző igyekezett segíteni egy-egy időkéréssel csapatán, végül 25:21-re nyert a DSZC-Eötvös DSE.

Érdekes, hogy a harmadik szett elején is a vendégcsapat vezetett 3:1-re, de aztán elmaradtak az izgalmak, a hazaiak fegyelmezetten játszva egyre nagyobb előnyt szereztek, és szép játékkal tartották otthon a három bajnoki pontot.

Dicséret illeti a DSZC-Eötvös DSE játékosait, hiszen a sok hiányzó ellenére végig koncentráltan játszottak és kiválóan küzdöttek. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a csapat az éremszerzés felé. A következő fordulóban a már bajnoknak tekinthető DVTK látogat 2018. március 11-én (vasárnap) Debrecenbe. A mérkőzés 10 órakor kezdődik a DSZC Beregszászi Pál Szakközépiskolájában (Jerikó u. 17.).

DSZC-Eötvös DSE – Nyíregyháza NB II 3:0 (14, 21, 12)

Eötvös DSE: Harmati Andrea, Fehér Anna Ditta, Bánfi Lili, Kiss Viktória, Barnucz Gréta, Miholecz Melitta. Csere: Domonkos Kitti. Edző: Szombathy András.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook