Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    26°C
     

Új pilótákkal és helyszínekkel rajtol az idei Red Bull Air Race

Új pilótákkal és helyszínekkel rajtol az idei Red Bull Air Race

 Tíz izgalmas szezon, 75 futam, több tízezer néző: jubileumát ünnepli idén a Red Bull Air Race versenysorozata. A szokásos helyszíneken, köztük a rajongók kedvencének számító magyar fővároson túl egy új orosz helyszín is bekerült a versenynaptárba.

 

A Red Bull Air Race február 10-11-én startol az Egyesült Arab-Emírségekben, Abu-Dzabiban, ahol immáron tíz éve rendezik meg a szezonnyitót. A száguldás április 15-16-án folytatódik San Diegóban, amely 2007 és 2009 között az egyik legkedveltebb pálya volt a versenynaptárban, így biztosan idén is izgalmas akcióra számíthatunk majd.

 

A nyarat Csibában kezdi a mezőny, június 3-4-én Joshide Muroja esélyt kap, hogy megismételje tavalyi hazai győzelmét. Ezután, július 1-2-án a bajnokság Budapestre érkezik, ahol a pilóták a hagyományok szerint a Parlament impozáns épülete előtt, a Duna felett küzdhetnek meg a századmásodpercekért. A hónap második felében, július 22-23-án egy vadonatúj helyszín, az oroszországi sportfőváros, Kazán ad majd otthont a műrepülő versenynek. A nyári utolsó és az őszi első állomás Európában lesz, ezen két helyszínt később jelentik be. A szezonzárót a tavalyi évben debütált helyszín, az Indianapolis Motor Speedway felett rendezik október 14-15-én.

 

A megújult versenynaptár mellett a Red Bull Air Race mezőnyében is történt jó pár változás: a tavalyi évben a chilei származású Challenger pilóta, Cristian Bolton Hannes Arch helyét vette át a 2016-os sorozatban, ám idén a Master Class hivatalos tagjaként áll majd rajthoz. Szintén újoncként csatlakozik a mezőnyhöz a francia Mikael “Mika” Brageot, aki a tavaly visszavonul brit világbajnok, Nigel Lamb mentoráltja.

A jegyek már kaphatóak a Red Bull Air Race Világbajnokság versenyeire, köztük a szezonnyitó Abu-Dzabi-i futamra is. Részletekért látogasson el a www.redbullairrace.com honlapunkra.

 

***

2017-es versenynaptár:

1. Egyesült Arab Emírségek, Abu-Dzabi (Február 10-11.)

2. San Diego, USA (Április 15-16.)

3. Csiba, Japán (Június 3-4.)

4. Budapest, Magyarország (Július 1-2.)

5. Kazán, Oroszország (Július 22-23.)

6. Európa (TBC) (Augusztus 12-13.)

7. Európa (TBC) (Szeptember 2-3.)

8. Indianapolis, Indiana, Egyesült Államok (Október 14-15.)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook