Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Lemaradt a kvótáról a magyar evezős duó

Vargáéknak legalább az első 11 között kellett volna zárniuk a londoni indulási jog kiharcolásához, de mostani szereplésük nyomán a folytatásban csak az alsóházi középdöntőben, azaz a 13-24. helyért harcolhatnak.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a könnyűsúlyú négypárok között érdekelt Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Markgrúber Balázs és Kitka Gergely alkotta kvartett negyedik lett , így vasárnap vízre szállhat a fináléban, mely szám nem szerepel az ötkarikás játékok műsorán.

Szerdán még egy magyar hajó versenyzett, az Elekes Szilveszter, Hermann Róbert kétpárevezős az alsóházi középdöntőben ötödikként ért célba, így utolsó pályája függvényében 22 nevező közül, a 19-22. helyen végez majd a vb-n.

A magyaroknak már csak egy számban maradt esélyük a kvótaszerzésre Bledben, név szerint a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes pénteken száll vízre a legjobb 12 között, s csupán egy riválisát kell megelőznie a londoni repülőjegy biztosításához.

Köztudott, hogy a jövő évi olimpiai helyek legnagyobb része ezen a regattán kel el, a fennmaradó kvóták sorsáról regionális viadalok, majd legvégül a jövő májusi, luzerni kvalifikációs verseny dönt. A vb-n nem személyek, hanem egységek szereznek indulási jogot, a további viadalokon azonban már személyre szólóak lesznek a kvóták.

 

 

(telesport.hu; kép: hirportal.sikerado.hu)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook