Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    20°C
     

Nagy csatában szerzett pontot a DSZC-Eötvös DSE

Nagy csatában szerzett pontot a DSZC-Eötvös DSE

Az NB II-es röplabda bajnokságban szombat délután három órakor a Békéscsabai RSE látogatott az elmúlt fordulóban Jászberényben szettveszteség nélkül diadalmaskodó DSZC-Eötvös DSE-hez.

Az egyik nagy kérdés az volt, hogy a BRSE melyik csapatával utazik a mérkőzésre, ugyanis a csabaiak egyszer a tavalyi országos juniorbajnokokkal, máskor a 13 évesekből álló gyermekgárdával szerepelnek az NB II-es találkozókon.

A DSZC-Eötvös DSE-nek ebben a kérdésben nem volt „szerencséje”, mert amíg a második helyért folyó versenyben a nagy rivális Hercules SE mindkétszer a gyermek együttessel játszott (és szerzett hat pontot), addig a debreceniek ellen mindkétszer az a bajnokcsapat állt ki, amelyik az idei bajnokságban eddig egyedül tudta legyőzni a listavezető DVTK-t.

A második fordulóban Békéscsabán sikerült a bravúr, hiszen a debreceniek kétszettes hátrányból győztek.

A mostani mérkőzésen a csabaiak vezettek a mérkőzés elején, de remek véghajrával mégis a hazaiak szereztek előnyt. A második játszmában legjobb arcát mutatta a DSZC-Eötvös DSE, Vojth Ildikó ismét ellenállhatatlanul játszott, és a többiek is felnőttek hozzá, amelynek kétszettes előny lett a jutalma. A harmadik játékrészben sérülés miatt kényszerű cserét hajtott végre a házigazda. Innentől meggyűlt a baja a nyitásfogadásokkal a hajdúságiaknak, így szépített a BRSE. A negyedik felvonás hozta a legnagyobb izgalmakat. A DSZC-Eötvös DSE három-négy pontos előnyt szerzett, amelyet 20-ig meg is tartott. A végjátékban felváltva estek a pontok, majd minimális különbséggel a BRSE győzött és egyenlített. A rövidített játékrészben a DSZC-Eötvös DSE már nem tudta a tőle megszokott játékát nyújtani, néhány hiba megpecsételte a sorsukat.

A verseség ellenére dicséret illeti a játékosokat, hiszen ilyen magas színvonalon röplabdázó csapatokkal nagyon ritkán szoktak találkozni. Két szettig kiválóan játszottak, azután is végig küzdöttek, sőt a negyedik játszmában el is dönthették volna a mérkőzést.

Jövő héten ismét hazai pályán lép pályára a DSZC-Eötvös DSE. Ellenfele az a Fatum Nyíregyháza lesz, amelyik az egyedüli NB I-es ellenfél, amelyiket még nem sikerült legyőznie a debrecenieknek. A mérkőzésre december 16-án (szombaton) 15 órakor kerül sor a Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Középiskolájában.

DSZC-Eötvös DSE – BRSE 2:3 (23, 18, -13, -23,-8)

Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Bánfi Lili, Kiss Viktória, Miholecz Melitta. Csere: Molnár Vivien, Kovács-Miskolczi Noémi, Barnucz Gréta. Edző: Szombathy András.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook