Nincs mese, ömlik majd a közpénz a debreceni sportba

A kormány közzétette az államilag elismert sportakadémiák listáját.

Az államilag kiemelt státuszú szervezetek nemcsak további forrásokhoz jutnak, hanem plusz kötelezettséget is kapnak: a jövőben csak szűkebben vett célokra igényelhetnek tao-támogatást, kizárólag ingatlan-beruházásra.

Másrészt szoros kapcsolattartást kell vállalniuk a szakszövetséggel, valamint rendszeres jelentést kell készíteniük a miniszter számára, írja az Mfor.hu.

Debrecen mindhárom sportágban érdekelt!

Az indoklás szerint az élsport utánpótlásának megteremtésére, tehetséggondozásra jönnek létre az államilag elismert akadémiák. Az Mfor.hu szerint az új rendszer nem visz sportszakmai újítást a korábban működő rendszerbe, inkább csak adminisztratív kiemelés. Tehát a listáról kimaradó akadémiák valószínűleg továbbra is pályázhatnak tao-támogatásra, nem fognak tönkre menni.

Egy decemberi kormányrendelet szerint futballban 10, kézilabdában 6, kosárlabdában 4 sportakadémia lehet. Ezek a következők:

Futball:

Diósgyőr Futball Kft.,DLA Utánpótlás Nevelő Kft.,ETO Futball Kft.,A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány,FTC Labdarúgó Zrt.,Honvéd Futball Club Kft.,Illés Sport Alapítvány,MTK Budapest Labdarúgó Zrt.,Várda Sport Egyesület,Vasas Akadémia Kft.

Kézilabda:

DVSC Kézilabda Kft.,FTC Kézilabdasport Kft.,Füredi Kézilabdasport Egyesület – Veszprém Handball Team Zrt.,Győri ETO Kézilabda Club,Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány,PICK Kézilabda Zrt.

Kosárlabda:

Budapest Honvéd Sportegyesület,Darazsak Sportakadémia Kft.,Debreceni Kosárlabda Akadémia Kft.,Rátgéber Kosárlabda Akadémia Alapítvány

Cívishír

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom