Női kézilabda NB I: nyártól norvég edző irányítja a Debrecent

Nyártól Pal Oldrup Jensen lesz a DVSC-TVP női kézilabdacsapatának edzője. Az 52 éves norvég szakember 2012 és 2014 között a fehérvári együttest irányította.

A debreceni klub tájékoztatása szerint a tréner két évre kötelezte el magát.

“Azóta is napi rendszerességgel követem a magyar bajnokság történéseit, hogy eljöttem Székesfehérvárról, és felfigyeltem rá, hogy a DVSC szezonról szezonra előbbre lépett” – nyilatkozta Jensen a hajdúsági együttes honlapjának. Hozzátette: a játékoskeretben lát “potenciált”, de mivel a magyar bajnokságot a világ egyik legerősebbjének tartja, “nagy kihívás” lesz számára, hogy elérjék a céljaikat és közben fejlődjenek.

A norvég szakember a fehérváriakkal kétszer az ötödik helyen zárt a bajnokságban, második idényében pedig az EHF Kupában elődöntős volt.

A DVSC 11 bajnoki mérkőzésen tíz pontot szerzett, jelenleg a kilencedik helyen áll a bajnokságban. A szlovén edző, Anton Tiselj január elején távozott, helyét Vida Gábor vette át, aki nyártól Pal Oldrup Jensen segítőjeként dolgozik tovább.

MTI

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom