Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Red Bull Air Race: Lausitzban újra Matt Hall állhatott a dobogó tetejére

Red Bull Air Race: Lausitzban újra Matt Hall állhatott a dobogó tetejére

 EuroSpeedway Lausitz (Németország) – 53,642 másodperces futamidejével az ausztrál Matt Hall nyerte a Red Bull Air Race világbajnokság lausitzi versenyét vasárnap. A hazai pályán versenyző Matthias Dolderer szívét-lelkét beleadta, ám a 54,417 másodperces teljesítménye csupán a második helyre volt elég – így jelenleg Dolderer és Hall állnak a világbajnoki ranglista élén. A hétvégi harmadik helyével a kanadai Pete McLeod is megszerezte az első dobogós helyezését a szezonban.

 

Ez már a második alkalom, hogy Hall és Dolderer a dobogó első két fokán végeztek, és a mostani diadalával az ausztrál lassan megközelíti a német pilótát, aki április óta a világbajnoki pontvadászat éllovasa. A szezon utolsó két futama így még tartogathat izgalmakat a repülősport rajongói számára. Az éles küzdelem az indianapolisi Motor Speedwayen folytatódik, ahol idén először rendeznek Red Bull Air Race versenyt. A szezon végül Las Vegasban ér véget. Az élen álló pilóták versenyébe a jelenleg az összesítésben a negyedik helyen álló amerikai Kirby Chambliss is beleszólhat egy esetleges hazai győzelemmel.

 

„Ez a pálya passzolt hozzánk, de a legnagyobb öröm az egészben mégis az, hogy újra az élen végeztünk. A tervem az, hogy hibátlanul és gyorsan repüljek” – nyilatkozta Hall a mostani győzelme után, illetve beszélt az előtte álló versenyekről is. „Nincs vesztenivalóm, voltam már második a világbajnokságon korábban és versenyeztem már Las Vegasban hasonló keretek között – Matthias viszont még nem.”

 

Vasárnap egyébként a német Challenger Class pilóta, Florian Bergér is lenyűgözte a rajongókat első hazai győzelmével az EuroSpeedwayen.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook