Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Részben napos
    19°C
     

Teljes a nyári világbajnokság mezőnye

Teljes a nyári világbajnokság mezőnye

Az amerikai kontinensről a hölgyeknél és a férfiaknál is Kanada, az Egyesült Államok (már korábban) és Brazília jutott ki a világbajnokságra. A FINA február 2-i közleménye szerint a vb sorsolását Svájcban, Lausanne-ban tartják majd február 12-én, 14 órától.

Akkor ülésezik a FINA Bureau is a helyszínen.

A világbajnokságot július 26-tól augusztus 8-ig rendezik Kazanyban. (Még egy ázsiai csapat besorolása várható a mezőnybe.) A csoportmérkőzések végén a csoportok első helyezettjei automatikusan a nyolc közé jutnak, a második helyezettek a harmadik helyezettekkel játszanak mérkőzéseket a maradék négy helyért.

Merész András rövid értékelése a csapatok besorolásáról: “Nincs kívánságlistám, nagyon nem is lehet. Csak annyi biztosat tudunk, hogy az olaszokkal, a kanadaiakkal és a hollandokkal nem kerülhetünk össze. Érdekesség, hogy a harmadik kalapban két erős és két gyengébb válogatott van. Ez azt jelenti, hogy lehet két olyan csoport, ahol három erős válogatott szerepel. Ha ilyenbe kerülünk, nagyobb eséllyel kapunk a kieséses szakaszban gyengébb csapatot, igaz, az is előfordulhat, hogy a másik három erősből kapunk valakit. Feltéve, ha nem nyerjük meg a csoportot, ami azonnali nyolc közé jutást jelentene. A lényeg persze az, hogy van tíz erős csapat, és vannak olyan válogatottak, például Japán, Kazahsztán vagy a Bíró Attila által edzett Új-Zéland, akiket nem szabad lebecsülni. Még egy biztos dolgot tudunk: nagyon fontosak lesznek a csoportmeccsek.”

Benedek Tibor, a férfiválogatott kapitánya: “Az első igazán fontos információ majd az lesz, amikor megtudjuk, kikkel kerülhetünk egy ágra a csoportmérkőzések után. Ha nagyon erős lesz a négyesünk, akkor várhatóan könnyebb ellenfelet kapunk a kieséses szakasz elején. Talán ez lenne a legjobb forgatókönyv, de igazából nem lehet ezt sem kijelenteni. Az Európa-bajnokságon is láthattuk, egy másik lebonyolítási rendben, hogy mennyire nehéz eljutni a négy közé. A vb-n is hasonlóan nehéz lesz.”

 

Férfiak:

Afrika: Dél-Afrika

Ázsia: Kína, Japán, Kazahsztán, +1

Amerika: Brazília, Egyesült Államok, Kanada

Óceánia: Ausztrália

Európa: Horvátország, Görögország, b, Olaszország, Montenegró, Oroszország, Szerbia

 

 

A kalapok:

1. kalap: Szerbia, Magyarország, Horvátország, Egyesült Államok

2. kalap: Ausztrália, Kazahsztán, Kanada, Olaszország

3. kalap: Brazília, Montenegró, Görögország, +1

4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kína, Oroszország

 

 

Nők:

Afrika: Dél-Afrika

Ázsia: Kína, Japán, Kazahsztán

Amerika: Brazília, Egyesült Államok, Kanada

Óceánia: Ausztrália, Új-Zéland

Európa: Spanyolország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Hollandia, Oroszország

 

 

A kalapok:

1. kalap: Egyesült Államok, Ausztrália, Spanyolország, Kína

2. kalap: Magyarország, Olaszország, Kanada, Hollandia

3. kalap: Brazília, Oroszország, Görögország, Új-Zéland

4. kalap: Dél-Afrika, Japán, Kazahsztán, Franciaország

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook