Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    28°C
     

Urbán Ádám 5. a kadet kard országos bajnokságon!

Urbán Ádám 5. a kadet kard országos bajnokságon!

Előbbiek a kadetek utóbbiak a juniorok országos bajnokságán indultak.
A Pasaréti úti csarnokban a kardvívó fiúk versenye 10 órakor rajtolt. A debreceniek közül ezúttal is Urbán Ádám végzett a legelőkelőbb helyen a népes mezőnyben. Ádám magabiztos vívással, veretlenül az 5. helyen került fel a 64-es táblára. Karácsony Andor most nem élte túl a verseny ezen szakaszát és a csoportkört követően búcsúzott. Urbán egymás után aratta nagy különbségű győzelmeit, és könnyedén jutott a legjobb nyolc közé. A remek napot kifogó nagykanizsai Milassin azonban egy végletekig kiélezett asszóban 15-14-re felülmúlta a debreceni kiválóságot, aki ezzel a döntő 5. helyén végzett.


A lányok versenyében Leitner Dorka egy öt győzelmet számláló sorozattal kezdett, és szemre is tetszetős, látványos vívással jutott el a legjobb 16 közé. Ott azonban nem találta BVSC-s ellenfele ellenszerét. Leitner Dorka az előkelő 10. helyen fejezte be a küzdelmeket.
A párbajtőröző hölgyek mezőnyében öt debreceni vívóért is szoríthattunk. A hölgyek közül négyen is kvalifikálták magukat a főtáblára, majd hárman a legjobb 32 közé is bejutottak. Egy további kör után ketten maradtak és vívhattak a nyolcas döntőbe jutásért. Pártos Zsófia azonban 15-10-es vereséget szenvedett a tatai Felkertől, Fekete Laurát pedig a végső győztes Kun Anna állította meg.


A fiúknál Baksa Benjámin a csoportkört követően a 64-es táblán remek vívással búcsúztatta esélyesebb ellenfelét, azonban a bravúrgyőzelmet követően a 16 közé már nem tudott bejutni.
A vasárnapi junior csapatbajnokságon a párbajtőröző hölgyeknek a nyolc közé jutásért a VASAS 2. csapata jutott, akiket 45-39-re sikerült fölülmúlni a cívis különítménynek. A négyért a későbbi győztes Tataiak ellen fegyelmezett vívással a végsőkig kiélezett aszóban vereséget szenvedtek. A helyosztókon végül a 7. helyet szerezte meg a Babinszki, Fedor, Pártos, Sohajda összetételű kvartett.


Eredmények
Kadet Férfi Kard OB egyéni
5. Urbán Ádám
55. Karácsony Andor
Kadet Női Kard OB egyéni
10. Leitner Dorka
Kadet Férfi Párbajtőr OB egyéni
31. Baksa Benjámin
Kadet Női Párbajtőr OB egyéni
12. Fekete Laura Judit
15. Pártos Zsófia
28. Fedor Tamara
36. Babinszki Dorottya
48. Sohajda Fanni
Kadet Női Párbajtőr csapat
7. DHSE-PMD (Pártos, Fedor, Babinszki, Sohajda)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook