A végjátékban kijött a különbség

A DVSE csapata jól küzdött az OB I középszakaszának első meccsén az Eger otthonában, de a végén a Bajnokok Ligája résztvevő örülhetett a 16-8-as győzelemnek.

Az Eger veretlenül zárta az alapszakaszt, és csak azért nem ők vezették a felsőházi tabellát, mert a Szolnok szombaton lejátszotta első meccsét a középszakaszban. A házigazda tehát a legtöbb pontot hozta magával, míg a mieink nagy csatában tudták biztosítani helyüket a legjobb nyolc között. Ilyen előjelekkel kezdődött a mérkőzés a Bitskey Aladár uszodában hétfő este 20 órától.

A hazai közönség előtt magabiztosan kezdett az Eger, és az első negyed felénél már három góllal vezetett. Ekkor érkezett Lukas Durik, és az első debreceni találat. Egy újabb hazai gól után Macsi Patrik lövése talált utat Branislav Mitrovic kapujába. Több esemény már nem történt, így a házigazda kétgólos előnnyel várhatta a következő nyolc percet.

A második negyedben hasonlóan erőteljesen kezdett az Eger, és újabb két találattal növelte előnyét. Ezután kicsit leült a meccs. Ezt a gólcsendet Szőke Szabolcs törte meg két perccel a nagyszünet előtt. Egy perccel később a hazaiak visszaállították a négy egységnyi előnyüket egy emberelőnyös helyzet kihasználásával. Majd ötre növelték az előnyt az egriek, ezzel pedig 8-3-as vezetésről várhatták a második félidőt.

A harmadik felvonást a DVSE kezdte jobban. Kállay Márk találatával közelebb került a Debrecen az Egerhez. A játékrész felénél Süveges Máté értékesített egy emberelőnyös helyzetet, a mérkőzés során első alkalommal debreceni részről (8-5). Ezután a házigazda is megkapta a lehetőséget, hogy emberelőnyből támadhasson, két alkalommal is, de Lévai Márton remek védéseinek és a kapufának is köszönhetően nem tudott gólt szerezni. Egy fórt a DVSE is kihagyott, ebből pedig a hevesiek indítottak támadást, ők is előnybe kerültek, és ezt ki is használták. A hazai csapat ezután egy megúszásból is találatot szerzett, és 10-5-re módosította az állást. Öt másodperccel a negyed vége előtt Szőke Szabolcs megszerezte saját maga második, és csapata hatodik gólját.

Az utolsó negyedből elsőként egy kihagyott egri ötméteres jegyezhettünk fel, valamint azt, hogy Dimitrije Obradovic kipontozódott. A következő percekben mindkét csapatot pontatlanság jellemezte. A hazaiaknak sikerült ezt a sorozatot megtörni, és ezzel 11-6-ra módosították az állást. A következő percekben sajnos kinyílt az a bizonyos olló. Az egriek előtt egy megúszásból, majd egy akcióból voltak eredményesek, és máris 13-6 állt az eredményjelzőn. Innentől kezdve pedig a két csapat belement egy kis „adok-kapokba”. Lukas Duriknak sikerült kozmetikázni az eredményen, de erre is jött a házigazda válasza. Az utolsó két percbe érkeztünk, amikor Boros Tamás szerzett gólt debreceni részről, de az Eger mindannyiszor vissza tudta állítani a hétgólos különbséget. Végül három másodperccel a vége előtt egy hazai gól zárta le a találkozót.

A vége tehát 16-8, de a Debrecen sokáig tartotta a lépést a BL-ben is bizonyító, rendkívül jó erőkből álló egriekkel.

A DVSE legközelebb a Miskolc együttesével játszik az OB I-es bajnokság középszakaszában. Szombaton 18 órától a Debreceni Sportuszodában tehát évek után újra felsőházbeli mérkőzést láthat a kilátogató közönség.

Edzőszemmel:

Komlósi Péter: – Tudtuk, hogy nagyon erős csapat az Eger, hogy nagy lövőerővel rendelkezik és, hogy gyors a kontratámadása. Azzal is kalkulálni kellett, hogy egy picikét formán kívül leszünk ezen a mai meccsen. Az, hogy ilyen nagy különbségű vereséget szenvedtünk el, főleg annak köszönhető, hogy rengeteg lefordulásgólt kaptunk, ellenfelünk többször tudott ritmust váltani, például a végén is. Mi sok fiatallal voltunk bent a vízben, küzdöttünk, de más csapatok ellen készülünk, ugyanúgy, ahogyan az Eger is. Sajnálom, hogy ilyen nagy lett a különbség, de azt gondolom, hogy így is tudtunk játszani ma este egy tisztességes mérkőzést.

Dabrowski Norbert: – Először is szeretném megköszönni a Debrecennek, hogy segített nekünk a hétfői játék létrejöttében, amiért hétvégén nem volt uszodánk. Ez mindenképpen nagy segítség volt, bármennyire is nehezebb így a hetünk, de hát nincs mit tenni, elindult a szezon utolsó három hónapja, amikor nagyon sokszor fogunk szerda-szombat ritmusban játszani. Abszolút elégedett vagyok egyébként a mérkőzéssel. Talán a nyolc kapott gól több mint, amit itt megszoktunk Egerben, de ha azt nézem, hogy a konditeremből jöttünk, akkor rendben volt így a találkozó. Ennél többet nem tudok ma értékelni…

(Forrás: egrivizilabda.hu)

Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság Középszakasz Felsőház 1. forduló:

ZF-Eger – DVSE 16-8 (4-2, 4-1, 2-3, 6-2)

Vezette: Mucskai Péter, Tordai Gábor

DVSE: Lévai Márton, Smitula Gergő, Kállay Márk (1), Lukas Durik (2), Dienes Imre Balázs, Fejős Róbert, Somlai Tamás, Macsi Patrik (1), Süveges Máté (1), Szőke Szabolcs (2), Dimitrije Obradovic, Boros Tamás (1), Fekete Gergő, Kaszanyi Roland

Edző: Komlósi Péter

Gól/emberelőny: 3/8

Gól/büntető: 0/0

Kipontozódott: Dimitrije Obradovic

További eredmények a felsőházból:

Szolnoki Dózsa – Racionet Honvéd 14-7

OSC Újbuda – BVSC-Zugló               11-6

FTC – Miskolc                                    14-10

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom