Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Viszonylag könnyedén nyert a Loki a „mumus” Siófok otthonában

Viszonylag könnyedén nyert a Loki a „mumus” Siófok otthonában

A sereghajtó és az idei bajnokságban még nyeretlen Siófok otthonában lépett pályára a Debrecen az NB I 10. fordulójában. A Loki abszolút esélyesként várta a mérkőzést, ám a sokak által mumusnak tartott Siófok ellen bármilyen eredmény benne volt a pakliban.

Az erőviszonyoknak megfelelően a hazai csapat a védekezésre rendezkedett be, és inkább kontrákra épített, míg a Loki magához ragadta a kezdeményezést. Jó iramú, élvezetes meccs alakult ki, bár az első 25 percben nem igazán forogtak nagy veszélyben a kapuk.

Aztán a 32. percben megszületett a hőn áhított vendég-vezetés: Rezes László a tizenhatoson belül ügyesen tartotta meg a labdát, majd egy jó ütemű csellel becsapta a rátámadó siófoki védőt, Kecskés Tamást, aki elkaszálta a fiatal debrecenit, amiért a játékvezető sárga lappal honorálta cselekedetét, míg a Loki büntetőhöz jutott. Adamo Coulibaly állt az ítéletvégrehajtó szerepébe, és magabiztosan bombázott a balra elvetődő Kurucz Péter mellett a kapu közepébe. 0:1.

A gólt követően kissé leült a mérkőzés, a Siófok nem tudott, a DVSC pedig mintha nem akart volna eléggé támadni. A szünetben azonban Kondás Elemér feltüzelte csapatát: a második játékrészre úgy futott ki a Debrecen, hogy nekiesett a Balaton-parti együttesnek. Így már nem volt kérdés, hogy melyik csapat a jobb. A DVSC-TEVA egyértelműen uralta a mérkőzést, irányította a játékot. Több nagy helyzetet is kialakított a Loki, de Kurucz Péter mindig a helyén volt.

Nem úgy a 62. percben! A bal oldalról Rezes átívelte a labdát a túloldalra, ahol Bódi Ádám érkezett menetrendszerűen, és kellően rádőlve, csodaszép mozdulattal a földre rúgta a labdát, mely megfelelő ívben pattant át a kapus fölött. 0:2.

A hajrára csereként beállt Dombi Tibor, Spitzmüller István és Kulcsár Tamás is. Ezt követően még akadt egy-két lehetőség mindkét fél előtt, de végül beletörődtek a csapatok az állásba, így végeredményként maradt a 0:2. A Debrecen ezzel a magabiztos sikerrel 1 pontra megközelítette a listavezető Győrt.

A mérkőzés összefoglalója:


LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook