Így villants még több narancsbőrt a strandon!

Sokkal több nőnek van narancsbőre, mint akinek nincs, ám ennek nem igazán vagyunk tudatában, mert mindenki takargatja. A köztudatba az elhízással karöltve “ette be magát” a jelenség, pedig valójában karcsú alkatú hölgyeken is gyakran jelentkezik. Persze a grafikai programokkal szépen el lehet tüntetni, ezért hírességeken sosem látjuk. Kivéve a neten keringő “leleplező” fotókon.

Ha már a mai felhalmozó társadalomban ennyire szeretjük megmutatni, hogy mink van, akkor mutassuk meg ezt is! Sőt még fokozhatjuk is jelenlétét. 🙂
Nincs narancsbőröd? Még van remény!
A narancsbőr több összetevős folyamat eredménye. Kellenek hozzá meggyengült elasztikus rostok, melyek a bőr rugalmasságát biztosítanák (hogy az képes legyen követni a zsírszövet méretbeli változásait). És a megfelelő helyeken némi zsírtöbbletre is szükség van.

A kor előrehaladtával a kötőszöveti gyengeség óhatatlanul kialakul, ezért a narancsbőr képződésére is egyre nagyobb az esély. Így azok számára is van remény a narancsbőrre, akiken eddig még nem jelentkezett.

Így válthat ki narancsbőrt az örökletes hajlam
Aki hajlamos rá, annak egyes testrészein könnyebben alakul ki narancsbőr. Az öröklődés érintheti a kötőszöveti összetételt, de erőteljesebb hatása a zsírszövet megfelelő helyeken történő felhalmozódásának van.

A hölgyek eleve „fogékonyabbak” a narancsbőrre, aminek oka a női nemi hormonok magasabb szintje a szervezetükben. Ezt erősítheti a sejtek öröklötten fokozottabb érzékenysége ezen hormonok iránt, ami különösen a pubertás, terhesség és menopauza időszaka körül mutatkozik meg. A hajlamot tovább tetézheti a mikrokeringés zavara, a nyirokáramlás elégtelensége, és persze sok más faktor.

A nők eleve hajlamosabbak a narancsbőrre, de lehet ezt még fokozni…

Mit kell tenned a narancsbőrért?
Ha a hajlam megvan, könnyebb a dolgod, de mit tehetsz, ha a genetika nálad kevésbé ösztönzi a narancsbőr kialakulását?

1. Ha eddig nem tetted meg, kezdj el fogamzásgátlót szedni! A fogamzásgátlók, általában az eredetinél erősebb, szerkezetében nem teljesen természetes ösztrogén és progeszteron készítményeket tartalmaznak. Alkalmazásuk fokozza a narancsbőr kialakulásának esélyét. Ráadásul minél hosszabb ideig szeded, annál erőteljesebb lehet a hatás.

2. Fogyassz sok édességet és finomított szénhidrátot! Szervezetünknek folyamatosan szüksége van a megfelelő vércukorszintre, mert sejtjeink ebből nyerik az energiát. A hirtelen megugró cukorszinteket azonban igyekszik kompenzálni, ezért amint lehet, a raktárakba pakolja. Vannak gyors szöveti raktárak a májban és az izmokban, amik a mai táplálkozás mellett általában hamar telítődnek. A következő lépés már a zsírok építése, vagyis minden vércukorkiugrás egy kis zsírt épít, és ha az a megfelelő helyre kerül, akkor hamarabb lesz narancsbőröd, mint ahogy hízni kezdenél.

3. Mindezek fokozhatók azzal, hogy sokat fekszel vagy ülsz, és éppen csak annyit mozogsz, ami a munkába járáshoz feltétlenül szükséges. Az izompumpa, a keringés fokozás és a nyirok eltávolításának képessége ugyanis ellened dolgozna a narancsbőrért vívott harcban.
Láthatjuk, hogy a narancsbőr kialakulását ösztönözni nem nehéz: csupán olyan életmódot kell folytatni, ami napjainkban amúgy is jellemző. De mi a helyzet, ha inkább a narancsbőr-mentességet választanánk, ám a gödröcskék megfelelő életmód mellett is ott virítanak?

Hogyan tudnék élni nélküled?
Ilyenkor érdemes erőteljes gépi kezelést bevetni a narancsbőr 2 alapvető oka: bőrünk gyenge szerkezete és a problémás zónában felhalmozott zsírszövet ellen. A bőr megújítására az egyik legjobb módszer a rádiófrekvenciás bőrfeszesítés, amely a kollagéntermelés fokozásával képes jelentősen megerősíteni a kötőszövetet, így a zsírsejtek kevésbé tudnak a laza rostok közt áttüremkedni. Ha ezt valamilyen helyi zsírcsökkentő kezeléssel (pl. ultrahangos mélymasszázzsal) is kiegészítjük, akkor komplex narancsbőr elleni terápiában lehet részünk.

Persze felmerül a kérdés, hogy napjainkban kinek van ideje és pénze minden héten kezelésekre járni. Éppen ezért jó hír, hogy ennek a profi és komplex terápiának már otthoni változata is létezik, amelyet saját készülékkel (Forever Beauty 4TECH), otthon, korlátlanul és eredményesen lehet végezni.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom