Popcorn, sündisznó, focista: farsang a Miss Balatonos lányoknál

 Bár hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Halloween, a klasszikus beöltözős ünnep mégis csak a farsang marad. Lipcsei Betta, Iszak Eszti és Nagypál Kriszti nem csak kiskorukban várták izgatottan ezt az időszakot, ha beköszönt a farsang, még most lelkesen vetik bele magukat a jelmezek világba.

 

Nagypál Kriszti, a Miss Balaton 2016-os győztese minden igazi csajos jelmezt kipróbált gyerekként: „Nálunk családi program volt mindig is a farsang. Ilyenkor saját készítésű jelmezekbe bújhattam hála a szüleimnek. Voltam többek között boszorkány, hastáncos lány, de még sündisznó is. Egyik alkalommal, amikor hercegnőnek öltöztem egy vicces feladatban is részt vettem. Párokba kellett állnunk és bekötött szemmel egymást pudinggal etetni. Ez persze leginkább a hajamon és a ruhámon kötött ki, ezért a hercegnős jelmezből végül egy neveletlen hercegnő lett” – emlékezett vissza Kriszti.

 

Iszak Eszti is boldogan emlékszik vissza a gyermekkori farsangokra, és bár sokszor igazi lányos jelmezekre vágyott, szülei inkább kreatív ötletekkel lepték meg ilyenkor.

 

„Én szinte mindig királylány vagy tündér akartam lenni, de a szüleim folyton valami sokkal kreatívabb jelmezen törték a fejüket. Egyszer például pattogatott kukoricának öltöztem. Emlékszem, hogy anyukám napokig varrta a popcorn-t a fekete ruhámra és a mai napig nem hiszem el, de abban az évben a farsangi jelmezversenyt is megnyertem ezzel” – nevetett Eszti, aki most is imádja a farsangi bulikat, barátaival pedig rendszeresen rendez tematikus beöltözős estéket. Tartottunk már 90-es évek bulit, de volt már téma a hippi korszak vagy éppen a szupersztárok, amikor én Twiggynek öltöztem be” – mesélte a Miss Balaton tanácsadója, akitől Betta vette át a szót.

 

„Gyerekként mindig nagyon vártam a farsangot és persze a sok fánkot. Nagyon szerettem beöltözni, és bár sokszor lányos jelmezt szántak nekem a szüleim, én inkább a fiús dolgokat szerettem. Mivel már akkor is rajongtam a fociért, nem volt kérdés, hogy a focista „jelmezt” például nem hagyhatom ki” – mesélte Betta, aki azt is elárulta, most is szívesen jár farsangi buliba, egyszer például Kleopátra jelmezével aratott nagy sikert.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom