Hasznos praktikák a koronavírus elleni védekezés kapcsán

A koronavírus-fertőzés elleni hatékony és eredményes védekezés kapcsán rengeteg tévhit terjed a közhiedelemben, ezért kifejezetten fontos kizárólag a valóban működő módszerekre hagyatkozni.
Ezért is gyűjtöttük össze most őket egy átfogó bejegyzésben. A cikkben tehát megtalálhatók azok a legfontosabb teendők és tanácsok, amelyeket fegyelmezetten betartva sikeresen kerülhetjük el magát a fertőzést.

Időnként a mobilunknak sem árt egy kis fertőtlenítés

Fontos tudni, hogy a koronavírus-fertőzés olyan használati tárgyakon keresztül is terjedhet, amilyen az okostelefonunk. Elvégre napi szinten több tucatnyi esetben érintjük meg a készüléket, sokszor messze nem tiszta kézzel.

Igenis javasolt tehát időnként alaposan áttörölni a telefonunkat, lehetőség szerint fertőtlenítőt is alkalmazva. A készüléknek egyáltalán nem fog ártani ez a beavatkozás, ugyanakkor az egészségünk megóvása érdekében kulcsfontosságú lehet. Legalább annyira, mint a nyilvános helyeken történő szájmaszkviselés.

Az erős immunrendszer a tartós egészség kulcsa

Az erős immunrendszerrel rendelkező szervezetet sokkal nehezebben tudja ledönteni a lábáról a betegség. Ennek megfelelően mindenképpen törekednünk kell a megfelelő mennyiségű alvásra, a rendszeres testmozgásra, valamint az egészséges táplálkozásra.

Emellett az immunrendszerünket vitaminokkal is támogatni tudjuk, ezáltal tovább javítva a szervezet ellenálló képességét. Ha a felsoroltakra minden nap odafigyelünk, akkor jó eséllyel kerülhetjük el a megbetegedéseket.

A rendszeres kézmosás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni

A koronavírus-fertőzés cseppfertőzés útján terjed. Vagyis könnyen elkaphatjuk, ha kezünkkel a száj, az orr vagy a szemek környékén matatunk. Sajnos a legtöbbünknél ez akaratlanul is megtörténik időnként, ezért is fontos rendszeresen kezet mosni.

Kézmosásnál ráadásul a rendszeresség mellett az alaposságnak is kiemelt jelentősége van. Maga a művelet tartson legalább húsz másodpercig, használjunk közben folyékony szappant, és mindkét kézfejünket tisztítsuk le alaposan.

Különösen ajánlott a kézmosás autóvezetés, tömegközlekedés vagy hazaérkezés után. Emellett pedig szintén érdemes sort keríteni rá valamennyi étkezést megelőzően.

Ha nincs a közelben víz, akkor a kézfertőtlenítő is megteszi

Természetesen a „maradj otthon” periódusban is elképzelhetők azok az élethelyzetek, amikor otthonról kilépve éppenséggel nem lesz nálunk tiszta víz az alapos kézmosáshoz. Példának okáért az autó volánjához ülve, felszállva egy buszra vagy a boltban történő fizetés után.

Ilyenkor roppant hasznos kellék lehet a kézfertőtlenítő. Mindenképp olyan készítményt javasolt magunknál tartani, amely legalább 60%-os alkohol tartalommal rendelkezik.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom