Válság, bajban a monarchia

Várhatóan hétfőn családi csúcstalálkozó helyszíne lesz a brit uralkodó kelet-angliai téli rezidenciája.

II. Erzsébet királynő egybehangzó vasárnapi brit sajtóértesülések szerint azért hívta Sandringham kastélyába a királyi család legmagasabb rangú tagjait, hogy megvitassák Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő jövőbeni helyzetét a családon és a monarchián belül írja a Blikk.

Áll a bál az angol királyi családban Harry herceg (35) és felesége, Meghan Markle (38) levele után, amelyben közölték, hogy anyagilag függetlenedni kívánnak a Windsor-háztól, azaz lelépnének a királyi családtól. Vilmos herceg (37) kiborult öccsére. Hatalmas a feszültség.

Édesanyánk halála óta nagyon erős kapocs fűzött össze bennünket. Most úgy érzem, ez a kötelék lazulni látszik, nem tudok úgy tekinteni Harryra, mint régebben. Egész életemben vigyáztam rá, de a történtek után ezt nem vagyok képes megtenni többé” – mondta Vilmos a testvéréről, a Sunday Times információi szerint.

Mindez azon a királyi „csúcstalálkozón” hangzott el, amelyet II. Erzsébet királynő (93) hívott össze Sandringhambe, és amelyen a fiúk mellett részt vett édesapjuk, Károly herceg (71), valamint Vilmos felesége, Katalin (37), és videótelefonon Meghan is bekapcsolódott. A beszélgetés végén II. Erzsébet 72 órát adott arra, hogy megoldás szülessen a rebellisnek tartott Harryék lelépési szándékára, s a hogyan továbbra. Arról egyezkedtek, milyen szerepe lesz a későbbiekben az udvarnak hátat fordító házaspárnak a dinasztiában. Az idő sürget, hiszenHarry napokon belül Kanadába utazik felesége után, és még csak utalást sem tett arra, hogy valaha is visszatérne Angliába. A királynő abban reménykedik, hogy gyorsan véget ér a krízis, és olyan egyezséget sikerül kötni a párral, amely mintául szolgálhat azoknak a királyi leszármazottaknak is, akik a trónöröklési listán hátrább vannak, és inkább a civil életet választanák. Bennfentesek szerint Harry és Meghan az anyagiak miatt lépne ki a családból, mert úgy több pénzt keresnének, az uralkodóháznak viszont presztízsveszteség lenne, ha a hercegi pár visszalépne a főméltóságok közül.

Úgy tűnik, a hercegi pár nem teljesen mérte fel nyilatkozatának minden hatását, és ennek eredményeként teljesen elszigetelődött” – mondta a Buckingham-palota korábbi sajtósa, aki szerint Harryék úgy érzik, bejelentésük után nemcsak a királyi család néz rossz szemmel rájuk, de az alattvalók részéről is komoly gyűlölethullám érheti őket írta meg a Blikk.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom