A gabonamentes kutyatáp: Carnilove

Minden negyedik kutya érzékeny a gabonafélékre. Miért fontos figyelembe venni ezt a tényt?

  • A kutyák húsevők. A tápok többsége gabonaféléket (búza, árpa, rozs, zab) tartalmaz, némelyik több, némelyik kevesebbet. A gabonafélék kitűnő töltőanyagok, ha az olcsóságot vesszük figyelembe a gyártásnál. A kutya emésztőrendszere nem gabonafélék feldolgozására alakult ki, nem tudja megemészteni, rengeteg feldolgozatlan végtermék alakul ki.
  • Azon állatok, akiknek gazdája nem figyel a gabonamentes étkezésre, sokszor tapasztalhatják, hogy kedvencük elhízott, rosszabb esetben cukorbetegség tüneteit diagnosztizálhatják.
  • Az allergiás tüneteket mérsékli a gabonamentes étrend. Mik lehetnek ezek az allergiás tünetek a kutyáknál? Bőrirritáció, viszketés, leginkább a mancsok között. Ezt a kutya nyalogatással, rágcsálással próbálja enyhíteni.
  • Növelheti lehetőségét valamilyen daganatos megbetegedésnek.

A Carnilove termékeit úgy fejlesztették ki, hogy figyelembe vették, ember és kutya együttélésének körülményeit, táplálkozási szokásaikat, visszatekintve egészen a mezőgazdaság megjelenése előtti időkre. Gabonafélék ekkor még egyáltalán nem képezték a kutyák étrendjét, így a Carnilove tápokból is hiányzik ez az összetevő.

Hozzávalóiban fellelhetőek azon természetes rostok, melyek biztosítják a tápanyagok megfelelő felszívódását, elősegítik az egészséges emésztést. Melyek ezek a fontos tápanyagok?

A Carnilove tápok megfelelő arányban tartalmaznak állati eredetű fehérjét. A húsok és egyéb állati szövetek elengedhetetlenek az egészséges izom kifejlődéséhez, karbantartásához. Minden nap meg kell nekik adni egy bizonyos mennyiséget a húsfélékből. A Carnilove esetében milyen fehérjeforrásokról beszélhetünk? Pulyka, bárány, rénszarvas, hal, vaddisznó. Csikét szintén nem tartalmaz, hiszen a csirkehús az egyik legolcsóbb és legsilányabb húsféle, pont azért, mert a baromfikat rengeteg mesterséges anyaggal táplálják, hogy elérjék a megfelelő vágósúlyt.

Tévedünk, ha azt hisszük, hogy egy kutyának csak, és kizárólag húsra van szüksége az egészséges táplálkozáshoz. Bizonyos gyümölcsök és zöldségek szintén hozzájárulnak, hogy a kutyánk megfelelő tápanyaghoz, rosthoz, vitaminokhoz jusson. A Carnilove termékei éppen ezért tartalmaznak antioxidánsokban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket, amellyel védelmet nyújt a sejtek természetes öregedése ellen.

Az emésztés elősegítésére a Carnilove kutyatápokba kerül sörélesztő és pálmaliliom kiegyensúlyozott keveréke. Miért fontos ez is? A sörélesztőnek parazitaellenes hatása van, a pálmaliliom pedig segíti felszívódni a tápanyagokat, ezáltal kevesebb székletet ürítve.

Amennyiben a felelős gazdik táborát erősítjük, és fontos, hogy kedvencünk megfelelő, prémium minőségű kutyakaját egyen, akkor nézzen szét a Kutyakajás.hu Carnilove kínálatában, hogy megtalálja a legoptimálisabb terméket kutyájának.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom