Az anyagi kihívásokban lesznek segítségére, és a megfelelő pénzügyi megoldásokat kínálják a BÁV Faktornál

Mik a faktorálás előnyei?

Már egy induló vállalkozás is igénybe veheti, nem kell hozzá több évnyi piaci jelenlét. Szinte az összes cég számára megoldást nyújthat azzal, hogy ez a banki hitelezés egyik alternatívája lehet, úgy, hogy közben nincsen szükség a tárgyi feltételek biztosítására. Egy nap alatt megtörténhet a kiutalás, nem kell hosszú procedúrákra számítani, ahogy az sajnos sokszor lenni szokott, megelőzve ezzel azt, hogy egy esetleges nem vagy késve fizetésből problémánk adódjon, és veszteség érje a vállalatunkat.

Nagy előnye a faktorálásnak, hogy tudja követni a forgalom változását és így lehetősége van a növekedésre. Be lehet előre tervezni a bevételeket, a szállítói kötelezettségek átláthatóbbá válnak és nő az eszközözök forgási sebessége.

Milyen szolgáltatásokkal találkozhatunk a Báv faktornál?

Követelések biztosítása

Nekünk csak meg kell neveznünk azokat a partnereket, akikre követelés biztosítást szeretnénk kötni. Amennyiben nem fizetnek nekünk a vevők, akkor csak a BÁV Faktorral kell ezt egyeztetni, aki a követelések behajtását elvégzi helyettünk. A BÁV Faktor kifizeti a cégünknek a vevők felé kibocsájtott követeléseket. A hitelbiztosítóval is a BÁV Faktor szerződik, megspórolva nekünk a szerződéskötés és az adminisztráció díját.

Faktoring finanszírozás

Könnyen megoldhatjuk likvidítási gondjainkat a BÁV Faktor Zrt. segítségével, aki úgynevezett előleg folyósításával finanszírozza meg a vevőnkkel szemben támasztott követeléseinket. Így azonnal pénzhez jutva tudjuk a szükséges összeget más célok elérésére fordítani. Nekünk csak el kell készíteni a számlákat, és a BÁV Faktor akár 90%-át is megelőlegezheti a kiállított számlák bruttó értékének.

Minden olyan pénzügyi eseménynél alkalmazható a faktorálás, ahol nem esik egybe a pénzügyi teljesítés a szállítás/szolgáltatás beteljesülésével. A faktorálásból keletkező forrásbevonással nem növekszik a hitelállományunk.

Céginformációs szolgáltatás

Ezáltal az üzleti kockázatcsökkentésben tudnak segíteni, oly módon, hogy a kiválasztott vevőhöz kapcsolható céges és pénzügyi adatokat beszerzik helyettünk, és ki is értékelik azokat.

Számlamenedzsment

A követeléseinket a BÁV Faktor tartja számon és figyeli, hogy mikor kell cselekedni, ha valamelyik partner nem fizet. A beszállítók számláit is szemmel tartják és ha szükséges, akkor kifizetik a beszállító követeléseit, csoportos utalásait.

De kinek is lehet jó a faktorálás?

Akik nem tudnak könnyen banki hitelhez jutni és akiknek a vevői halasztott fizetéssel elégítik ki számláikat. Jó választás lehet azok számára, akik biztosítani szeretnék követeléseiket. A leginkább ajánlott azon cégek számára, akik a kereskedelem, az építőipar, vagy a szolgáltatás területén tevékenykednek. De akkor is érdemes faktor céghez fordulni, ha nincsen kapacitásunk a kintlevőségek számontartásával és azok behajtásával foglalkozni.

Ha mindezek alapján magára és a cégére ismert, bátran kérjen ajánlatot a BÁV Faktortól, hiszen egy vállalkozás vezetése kihívást tud jelenteni, de ez nem jelenti azt, hogy nincs, aki segítséget nyújtson.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom