Az éléskamra költöztetése

A költözés egy meglehetősen stresszes és emellett munkaigényes folyamat, hiszen lényegében az addigi életedet kell néhány dobozba bepakolni. Akkor jársz a legjobban, ha nem rendszertelenül dobálsz mindent az éppen kéznél levő dobozba, hanem igyekszel valamiféle rendszert vinni a műveletbe.

Különösen nagy fejtörést tud okozni ebben a helyzetben, ha a kamra tartalmát veszed szemügyre, ugyanis az élelmiszerek elcsomagolása legalább annyi töprengést tud okozni, mint a különösen törékeny tárgyaké.

1. lépés: kezdj hozzá időben!

A legrosszabb, amit tehetsz, ha az utolsó napokra hagyod a holmid összecsomagolását, hiszen a kapkodás csak felesleges stresszt és sok esetben jelentős anyagi károkat szül. Ezért ha már tisztában vagy a költözés napjával, rögtön kezdd el a csomagolást tervezni, ezáltal csökkenthető a feszültség, és elkerülhető a kapkodás.

2. lépés: szortírozás

Hacsak nem rendelkezel pedáns rendszerrel, akkor biztosan megbújik a kamrádban egy-egy csomag már lejárt fűszer, liszt vagy rizs. Ezért amikor számba veszed, hogy miket kell elcsomagolni, ügyelj a lejárati dátumra, és ami már nem fogyasztható, azt selejtezd ki.

Továbbá azokat az élelmiszereket, melyek szavatossági ideje még nem járt le, de biztos vagy benne, hogy nem fogod elfogyasztani, ajándékozd oda valamelyik családtagnak, barátnak vagy szervezetnek, aki hasznát veszi.

3. lépés: rendszerezés

Mivel az éléskamrában lévő élelmiszerek szavatossága nem végtelen, ezért ajánlott azokat lejárat szerint csoportosítani. Az első csoportba kerüljenek azok, melyek lejárati ideje a közeljövőben esedékes, és ezeket próbáld meg még a költözés előtt elfogyasztani. A második csoportba kerülhetnek a hosszabb szavatossági idővel rendelkező termékek, ezeket további csoportokba oszthatod típusuk szerint.

Újabb csoportokat alkothatnak például a konzervek (gyümölcskonzerv, melegszendvicskrém), a szárazáruk (liszt, cukor, rizs) és az üveges termékek (olaj, csemegeuborka, alkohol). Az ilyen csoportosítás nem csupán az átláthatóságot segíti, hanem azonos típusú élelmiszerek elcsomagolása jóval egyszerűbb, mintha vegyesen próbálnád meg azokat dobozolni.

4. lépés: csomagolás

Élelmiszerek csomagolására inkább közepes vagy kicsi dobozokat válassz, hiszen a nagy dobozokba csurig pakolt konzervek vagy üvegek túl nehezek lehetnek, ráadásul könnyen megsérülhetnek.

A papírzacskós csomagolású élelmiszereket, mint például a liszt vagy a bontott fűszerek, tedd jól zárható műanyag zacskóba, hogy megakadályozd a kiömlést.

Az üveges élelmiszereket szintén helyezd visszazárható zacskókba, valamint tekerd körbe buborékfóliával, hogy minimalizáld a törés esélyét.

Ha nem boldogulsz a csomagolással, és jól jönne egy profi költöztető csapat segítsége Budapesten, vedd fel a kapcsolatot a Visszuk.hu szakembereivel, biztosan nem fogsz csalódni!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom