A Betonyp lap, avagy az építési munkálatok Jolly Jokere

A téli hónapok végéhez közeledve egyre többen döntenek úgy, hogy a jó idő beköszöntével kisebb – nagyobb felújítási munkákba vagy építkezésbe kezdenek. Az ötlet megszületése után kezdődhet a konkrét tervezés a költségek felmérésével és az anyag kiválasztásával. Itt döntő szerepet játszik az ár-érték arány, a minőség és az is, hogy mennyire lehet könnyen megmunkálni az adott anyagot. Ha sikerül olyat találni, mely mindhárom szempontból megfelelő, akkor magabiztosan és nyugodtan vághatunk neki a munkának.

Természetesen a választás nagyban függ az elvégzendő feladat milyenségétől és a végcéltól, de vannak olyan termékek, mint például a Betonyp lap, amely számtalan pozitív tulajdonsága miatt rendkívül széles körben felhasználható. Ez egy cementkötésű faforgácslap, amelyet kizárólag egészséges fenyőfa alapanyagok és vegyi anyagok hozzáadásával készítenek. A lapok felülete sima, színük sötétszürke, vastagság szerint pedig 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 24, 32, 40 mm-es változat létezik.

A Betonyp tényleg olyan, mintha az építőipari munkák Jolly Jokere lenne, hiszen szinte bármely területen alkalmazható és előnyös tulajdonságainak köszönhetően öröm vele dolgozni. A környezeti behatásokkal és az időjárási körülményekkel szembeni ellenállásának köszönhetően alkalmas például kültéri felhasználásra. Könnyedén fúrható, darabolható és festhető. Segítségével kiválthatjuk a betonozást fa födém esetén. Előnye, hogy gyorsabb, könnyebb és nincs száradási idő. Mivel a nedvességet, a hideget és a fagyot is bírja az anyag, ezért jó választás lehet akár egy garázs, akár egy nyaraló vagy kerti melléképület kialakításához. De akár egy régi faházat is újjá lehet varázsolni, ha beburkoljuk Betonyp lapokkal. Ugyanezen kedvező tulajdonságaiból fakad, hogy a 10-12 mm-es lap előre gyártott kerítésekhez is gyakori és remek választás.

A kültéri felhasználáson kívül beltérre is sokféleképpen használható kreatívan a Betonyp lap. Mennyezethez például előszeretettel alkalmazzák a 8 mm-es verzióját, a válaszfalak és falak kialakításához pedig a 10 és a 12 mm-es vastagságú lapokat is szokták használni. Ütésálló és hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően az anyag padlóburkolatként is megállja a helyét.

Ezen kívül létezik még jó pár egész speciális felhasználási forma. Mivel a cementkötésű faforgácslapok igen jó tűzállósági paraméterekkel rendelkeznek, így olyan helyeken is használhatók, ahol folyamatosan magas hőmérsékletnek vannak kitéve, például a szaunában vagy tűzvédelmi ajtókhoz. A Betonyp ugyanakkor kiváló burkoló elem is, ideális homlokzatborítások elkészítéséhez. Az egyszerű megmunkálhatóságon kívül további előny, hogy az anyag környezetbarát, formaldehidet és azbesztet nem tartalmaz, valamint igény esetén újrahasznosítható.

A Betonyp lapok azonnal hozzáférhetők és akár online is megrendelhetők. A Káplár fatelep, a hazai piac egyik legmegbízhatóbb szereplője nagy raktárkészletéről azonnal és rugalmasan szállítja ki a terméket vásárlóinak.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom