Dugulás a lakásban: megelőzés és megoldások

Ha a ház körüli munkák kerülnek szóba, akkor legtöbben úgy vagyunk vele, hogy szeretnénk magunk megoldást találni azokra. Nincs ez másként dugulások kapcsán sem. A duguláselhárításhoz számos készítmény közül válogathatunk az üzletekben, de a konyhaszekrényben is megtalálhatóak azok az alapanyagok, melyek esélyt adnak a lefolyók átjárhatóvá tételére. Mire érdemes odafigyelni duguláselhárítás kapcsán?

Hogyan válasszunk a vízvezetékek szerelésével foglalkozó szakemberek közül? Melyek a leggyakoribb tényezők, melyek a dugulások hátterében állnak? És vajon hívjunk-e profikat, ha cserélni szeretnénk a zuhanykabint? Tartson velünk, és választ kaphat a kérdésekre!

A dugulások megelőzhetőek!

A dugulaselharitas.net csapata rendszeresen felhívja a figyelmet arra, hogy a lakásban előforduló dugulások megelőzhetőek. Fontos odafigyelni arra, hogy mi kerül a szaniterekbe. A toalett esetében nyilvánvaló, hogy a higiéniai termékek helye inkább a kukában van, de a konyhai lefolyó sem az ételmaradékokra lett kitalálva. Mindezen felül azonban van még valami, ami igen nagy problémát okoz a háztartásokban, ez pedig nem más, mint a túl sok habzó anyag használata. Mire gondolunk pontosan?

A legtöbb háziasszony indokolatlanul sok mosószert, mosogatószert vagy például tusfürdőt használ. Ennek következtében pedig a lefolyóban felhalmozódó habban megakad a zsiradék, valamint az apró szennyeződések, és máris dugulással találhatjuk szembe magunkat. Az ecet, a szódabikarbóna vagy a sütőpor nem csak duguláselhárításra, hanem megelőzésre is kiválóan alkalmasak. Használjuk hát őket! Sokszor már egy forró vizes átöblítés is elegendő ahhoz, hogy a kezdődő dugulásoknak búcsút mondhassunk.

Duguláselhárítás szakember segítségével

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem veszik észre, meddig érdemes próbálkozni a vegyi anyagokkal és a házilagos módszerekkel. Míg a kisebb dugulások jól reagálnak az ecet-szódabikarbóna-forró víz hármasra, vagy a duguláselhárító vegyszerek és a pumpálás hoznak eredményt esetükben, addig a makacs dugulásoknál már más a helyzet. Ilyenkor akár vízvezeték szerelőre is szükség lehet a csövek cseréje érdekében. Persze mielőtt azt gondolnánk, hogy szinte biztosan bontás kell a javításhoz, nem árt tudni, hogy a legtöbbször a magasnyomású mosás, vagy a spirálos eszköz használatával már fél órán belül orvosolható a probléma. Az alkalmazott kamerás cső-és csatornavizsgálat pedig kitűnő segítség ahhoz, hogy a dugulás, vagy az esetleges csőrepedés helyét pontosan meg lehessen állapítani.

Szakember nélkül nem megy

Nem csak dugulások esetén érdemes profi csapatot választani, hanem az olyan munkálatoknál is, mint például a szaniterek cseréje, vagy az új zuhanykabin beszerelése. Ugyan a világhálón számos hasznos információ elérhető ezekről, és videós segítséget is választhatunk a legnagyobb videómegosztó portálon, mégis tény, hogy kifogástalan végeredményt csak a szakembertől várhatunk el. Laikusként egy sor olyan tényezőt nem ismerünk, amelyek mindenképpen figyelmet érdemelnének. Nem ritka, hogy a megfelelő szerszámok is hiányoznak a munkához, de a legfontosabb még mindig a hozzáértés, ami mellett nem mehetünk el.

A nem csak régi ingatlanok érintő, vízvezetékekkel, csövekkel, lefolyókkal kapcsolatos problémák mindenképpen figyelmet érdemelnek, hiszen az ingatlan kényelmes használata múlhat azokon. A világhálón néhány kattintással találhatunk olyan cégeket, amelyek lakóhelyünk közelében tevékenykednek, és korrekt áron nyújtják szolgáltatásaikat.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom