Így tarthatja tisztán bőr és műbőr bútorait!

Nem kívánt látvány mikor a textilbőr összereped, kikopik és lemorzsolódik a nem régen vásárolt ülőgarnitúrán.

Mi lehet ennek az oka? 

  1. A használat során koszolódik és a takarítása során nem megfelelő tisztítószert használva szakszerűtlenül dörzsöljük, ez egy tipikus hiba, ami könnyen megállapítható és így a bútor elveszíti a garanciális értékét is.
  2. A célnak nem megfelelő textilbőrt húznak az adott bútorra. Megkülönböztetünk fekvő-, ülőfelületre, fejtámlához vagy csak díszítésre használt anyagokat.
  3. Ha a gyártó hibájából nem megfelelő a textilbőr, akkor, a jótállási időn belül érvényesíthető a garancia.
  4. A raktárból lakásba bekerült bútorok megsínylik sokszor a hőmérséklet különbségeket. Raktárban akár -10 fokos hőmérséklet is lehet innen egy 20-25 fokba kerülő minőségi textilbőr is sérülékennyé válik.

Mindenkivel előfordul már, hogy az oly áhított bútor, amit megvásároltunk, hibás volt. Levált az élfólia a szekrényről, eltört a műanyag fogantyú, behullámosodott a szekrény hátfala, pedig alig használtuk. Az áruházaknál ezért eltérő az árképzés ugyanazon bútorok között. Nem minden üzlet tárolja szakszerűen a termékeit, vagy, mert nem teheti meg, hogy a raktára megfelelő legyen, vagy pedig ezen próbálnak spórolni. Alaposan utána kell járni a forgalmazóknak mielőtt döntünk, hogy mit és hol vegyünk meg. A Nonstop Bútornál szigetelt, fűtött épületekben történik a tervezés, gyártás és a tárolás is, hiszen nekik a vásárló az első és hogy minőségi bútort kapjanak ügyfeleik.

Egy dögös bőrkanapé nagyon szépen mutat a nappaliban, ugyanakkor túl drága ahhoz, hogy csak úgy kidobjuk, ha tönkrement, vagy megsérült a felülete. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a bőrkanapé huzatát nem lehet csak úgy lehúzni, kimosni vagy kicserélni. Pánikra azonban semmi ok, néhány filléres praktikával pillanatok alatt újjávarázsolhatjuk kedvenc bútorunkat. Ha a bőrkanapé rugalmassága már nem a régi, és félő, hogy megtörik a bőrhuzat, akkor az ernyedt és repedezett részeket dörzsöljük át néhány csepp alkohol és glicerin keverékével.

A bőrkanapé régi foltjait tiszta, langyos víz és néhány csepp ecet keverékébe mártott szivaccsal szedhetjük ki a legkönnyebben. Az ülőgarnitúrán keletkezett zsírfoltot felvert tojásfehérjével távolíthatjuk el. A bőrt rendszeresen kenjük át vékony rétegben olívaolajjal, ezzel fényesen tarthatjuk, és megelőzhetjük a repedések kialakulását.

Bőrápolás

A bőr rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező termék. Kellemes tapintású, puha, meleg, de ennek ellenére mégis rendkívül strapabíró. A bőrt is ugyanúgy, mint a szövetet folyamatosan ápolni kell. A legnagyobb ellensége a por és a szárazság. Ezt megelőzhetjük, ha nem tesszük ki a felületet erős napfénysugárzásnak és a fűtési szezonban nem közvetlenül radiátorok mellé tesszük. A meleg levegő kiszárítja, repedezetté teszi a bőrt.

Az ápolásnál az egyik legfontosabb, hogy rendszeresen elvégezzük, mivel ezzel jelentősen megnöveljük az élettartamát és az újszerűségét a bőrnek. Mind a bőrhöz, mind a nubukhoz külön be lehet szerezni speciális bútorápoló szettet.

A por kiszárítja a bőrt, ezért hetente egyszer mindenképpen porszívózzuk át a teljes felületet. Itt is, mint a szöveteknél, csak kis szívóhatással és puha kárpittisztító fejjel végezzük a folyamatot. Ez után nedves kendővel át kell törölni a felületet, hogy a bőr minden pórusából eltávolítsuk a port.

Ha pedig továbbra is úgy érezzük, hogy nem vagyunk teljesen tisztában bútoraink tisztításának, ápolásának módjával, vegyük fel bátran a kapcsolatot a Nonstop Bútor munkatársaival.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom