Mi garantálja otthona biztonságát?

Keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy egy mindenre felkészült fegyveres őrgárdával vagy speciálisan kiképzett harci kutyákkal védje otthonát az illetéktelen behatolóktól. A legtöbbünk csupán a bejárati ajtó által nyújtott biztonságban bízik, mely közel sem biztos, hogy elegendő.

Cikkünkben most adunk Önnek néhány hasznos tippet, hogy mitől lesz egy ajtó igazán betörésbiztos!

Könnyű préda

Egy statisztika szerint hazánkban a betörések 95%-áért a nem megfelelő bejárati ajtó a felelős. A silány minőségű ajtók gyenge anyagokból készülnek, 1, maximum 2 alap zárral rendelkeznek, és a tokot szimplán csavarozással rögzítik a falhoz, ami miatt a betörése szinte gyerekjáték.

Emellett aggodalomra ad okot, ha az ajtó gyengített acéllemez burkolattal rendelkezik, netán belül papírbetétes, vagy a hajlított lemeztok miatt könnyen megroggyan. Ráadásul a súly is árulkodó lehet: egy 40-70 kg-os ajtó nem jelent nagy akadályt!

Az efféle ajtókhoz nem kell túlságosan rafinált és felkészült betörőnek lenni, ugyanis könnyűszerrel megrongálhatóak, az illető pedig már be is jutott a lakásunkba, ahol szabadon garázdálkodhat.

Ne könnyítse meg a hívatlan látogatók dolgát! Válasszon masszív, minőségi bejárati ajtót egy olyan nagy szakértelemmel rendelkező cégtől, mint a Nívó Biztonsági Ajtó!

Miről ismerheti fel a valóban jó minőségű ajtót?

Ha olyan bejárati ajtót keres, ami garantálja otthona biztonságát, emellett tartós és esztétikus is, akkor érdemes kiemelten figyelnie az alábbi szempontokra.

  • A rögzítés módja: az ideális ajtó kerete nem csavarozva, hanem hegesztve van a falba, így szinte lehetetlen kifeszíteni. A purhab maximum csak hő- vagy hangszigetelésre jó, rögzítésre semmiképp!
  • A keret anyaga: válassza a hegesztett zártszelvényt, sokkal masszívabb, mint az egyszerű lemez, ami megroggyanhat.
  • A belső biztonság: azok az ajtók, amelyekben beépített lemeztábla van, jóval ellenállóbbak és áthatolhatatlanabbak. Betörő legyen a talpán, aki egy vastagabb lemezt képes átvágni!
  • A zárak mennyisége: ma már messze nem elegendő egyetlen alapzár. A jó ajtó ismérve, hogy legalább három-négy ponton záródik, egymástól független zárszerkezetekkel.
  • Hő- és hangszigetelés: ezt talán nem is érdemes bővebben kifejteni. A hangok és a hőmérséklet maradjanak ott, ahol az eredeti helyük van. Ha az ajtó pontosan illeszkedik, akkor ezek a szempontok maradéktalanul teljesülnek.
  • Kulcsok mennyisége: mindenki járt már úgy, hogy elveszítette vagy épp nem találta a lakáskulcsát. Ha azonban legalább 4-5 garnitúra kulccsal rendelkezik, akkor ilyen esetben nem lesz problémája, illetve a család minden tagjának lehet saját kulcsa.

Ne feledje: egy megfelelő biztonsági ajtó gondoskodik az egész otthona védelméről! A betörők csak nagyon kevés esetben próbálkoznak az ablakon való bejutással, így ha a bejárati ajtónál nem járnak sikerrel, jó eséllyel inkább odébbállnak!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom