Praktikus havi kölcsön szabad felhasználással

A havi kölcsön gyors pénzhez jutást, kényelmes ügyintézést, illetve kiszámítható kondíciókat ígér. Mivel szabad felhasználású formátumról beszélhetünk, ennek köszönhetően nincs semmilyen megkötés annak kapcsán, hogy a felvett összeget egész pontosan mire költjük.

A cikkben részletesen is bemutatjuk a havi kölcsön jellemzőit, az igénylésének feltételeit, valamint az ügyintézés várható forgatókönyvét.

Mit érdemes tudni a havi kölcsönről?

A Providentnél igényelhető havi kölcsönön keresztül 50.000 és 600.000 forint közötti pénzösszeghez juthatunk hozzá, aminek a felhasználásáról szabadon dönthetünk. Könnyebbséget jelent, hogy a sikeres igényléshez kezes és fedezet biztosítása nem szükséges.

A felvett pénzösszeg visszafizetésére 15 hónapos futamidő áll rendelkezésre, a THM pedig 5,9%. A havi kölcsön esetében árfolyam- vagy kamatkockázattól nem kell tartani, vagyis a kamatunk és a törlesztőrészletünk a futamidő teljes egésze alatt változatlan marad.

A szabad felhasználású havi kölcsön visszafizetése egyébként banki átutalás formájában megy végbe. Külön díj ellenében az Otthoni Szolgáltatás, illetve az Előrelátó Csomag is kérhető a havi kölcsön mellé kiegészítésként.

Milyen feltételei vannak a havi kölcsön sikeres igénylésének?

A hitelkérelem pozitív elbírálásához mindenképp igazolni kell a már betöltött 18 éves életkort, a bejelentett magyarországi lakcímet, valamint a rendszeres jövedelmet. A pénzintézet illetékes munkatársa továbbá kérni fogja tőlünk a személyazonosító okmányunkat is.

Továbbá kelleni fog egy saját vagy közös tulajdonú lakossági bankszámla is, mivel a felvett pénzösszeg folyósítása és visszafizetése is banki átutaláson keresztül történik. Kivéve az Otthoni Szolgáltatásnál, melynek keretei között a kölcsönt készpénzben kapjuk meg, illetve a visszafizetés is készpénzes formában történik.

Hogyan tudjuk igényelni a havi kölcsönt?

A havi kölcsön igényléséhez az első lépést megtehetjük telefonhívással, felvehetjük a kapcsolatot a pénzintézettel SMS küldésével is, továbbá az interneten keresztül is elindíthatjuk magát a folyamatot.

Miután megtettük az első lépést, a pénzintézet illetékes munkatársa telefonon keres meg minket, hogy sor kerüljön a szükséges adatok egyeztetésére. Amennyiben mindent rendben találnak a pozitív elbíráláshoz, akkor egy előre egyeztetett időpontban kerülhet sor a szerződéskötésre, egy helyileg közel eső hitelpontban.

Miután a hitelbírálat pozitív eredménnyel zárult, és aláírtuk a papírokat, onnantól kezdve tíz munkanapon belül meg is fog érkezni a számlánkra az igényelt pénzösszeg. Ha kérjük az Otthoni Szolgáltatást, akkor még egyszerűbb a folyamat, és gyakorlatilag órákon belül nálunk lehet a felvenni kívánt kölcsön összege.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom