A Jack Daniel’s története egy modern applikáción keresztül

A whiskey iránt rajongók egyik nagy kedvencének számító Jack Daniel’s úgy döntött, hogy a modern technológia vívmányait kihasználva mostantól saját applikációval kedveskedik a fogyasztóinak.

Az ingyenesen elérhető alkalmazás segítségével vizuális formátumban lehet megtekinteni a brand történetének kulcsfontosságú lépéseit, illetve jelentősebb mérföldköveit. Annál is inkább javasolt letölteni magát az appot, mert a Jack Daniel’s önmagában is érdekes, egy pohár finom whiskey mellett pedig még magasabb élményt fog nyújtani.

Pontosan mit mutat meg a Jack Daniel’s alkalmazása?

Jack Daniel’s AR Experience elnevezést kapott az az ingyenesen letölthető mobiltelefonos alkalmazás, amely formabontó megoldással mutatja be az érdeklődők számára a messze földön híres whiskey brand történetének legfontosabb mérföldköveit.

Felhasználóként mindössze a telefon kamerájával kell közelíteni a Tennessee whiskey címkéjére, és a modern technológiának köszönhetően máris megelevenednek előttünk a több száz éves múltra visszatekintő gyártó kiemelt eseményei.

Akár a Jack Daniel’s iránti elkötelezett rajongóként, akár egy társaságban valami érdekeset villantva, akár puszta szórakozásból is elképesztően innovatív találmányról van szó.

Hogyan is nézett ki a Jack Daniel’s története?

Jasper Newton „Jack” Daniel hatéves korában döntött úgy, hogy elköltözik nevelőanyjától. Egy kisebb kitérőt követően Dan Call, a helyi lutheránus lelkész fogadta őt be, aki történetesen whiskey lepárlással is foglalkozott.

A gyülekezet nyomására a lelkésznek fel kellett hagyni a lepárlással, ezért a kis Jack már 14 éves korában átvette az üzletet. Félteni persze nem kellett, mert határozott kiállású, cowboy kalapos figuraként bátran vette az akadályokat, a whiskey készítést pedig egyenesen imádta.

Egy Lynchburg nevű településen található az eredeti lepárló, ami a whiskey imádók Mekkájának számít. Olyannyira, hogy évről évre százezernél is több látogatót vonz.

Milyen stílust testesít meg a Jack Daniel’s?

Egyértelműen a Tennessee-stílushoz köthető a Jack Daniels’ által képviselt irány. Mindenképpen ki kell emelni a márka által alkalmazott faszenes szűrés módszerét, amely sajátos Tennessee-jelleget kölcsönöz a whiskeynek.

A faszenes eljárás ráadásul a kongenerek, valamint a nyers kozmaolajok jelentős részét is eltávolítja, tovább javítva így a minőséget. De nemcsak az ízek és aromák terén számít úttörőnek a Jack Daniel’s, hanem az alkalmazott hordók kapcsán is.

Az egyetlen olyan üzemnek minősül ugyanis, amely saját hordókat is készít. Ha ez még nem jelentene elegendő különlegességet, akkor hozzá kell tenni, hogy a hordók kiégetéséhez használt faszén készítése is megoldott cégen belül.

A Jack Daniel’s különlegességének további oka még az úgynevezett Lincoln Country Process, a lepárló speciális faszénágyas lágyítás eljárása.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom