Select Page

  • Debrecen időjárása
    Tiszta
    4°C
     

A nagy fényerejű kerékpárlámpa jellemzői

A nagy fényerejű kerékpárlámpa jellemzői

A vérbeli bringások tudják, hogy a mindennapi kerékpározáshoz elengedhetetlen egy igazán hatékony, nagy fényerejű kerékpárlámpa.

Amikor szükség van rá

A nyár elmúltával egyre rövidülnek a nappalok és előbb köszönt be a szürkület. Ellenben a KRESZ szerint nem csak akkor szükséges, hogy egy kerékpáros lásson és látszon. Ez nem egy hátrány, mert így mindenki kötelezően be kell, hogy szerezze a saját és embertársai védelmében a közlekedés-biztonsági szempontból nélkülözhetetlen kellékeket. Tehát kijelenthetjük, hogy kerékpárlámpára minden esetben szükség van, legyen szó városi vagy lakott területen kívüli tekerésről, túrázásról, vagy csak a másik utcába történő gyors átszaladásról. Attól függően, hogy mi élvez prioritást Nálad a közlekedés szempontjából, van pár általános tétel, amikre érdemes odafigyelni.

Nagyvárosban, jól megvilágított helyen nincs szükség a nagyon nagy teljesítményre, hiszen anélkül is mindent láthatsz. Ebben az esetben elég egy jelzésértékű világítás, hogy lássák, hogy jössz!

Persze felmerülhet a kérdés, hogy honnan tudhatjuk, hogy az általunk választott darab milyen fényerővel, üzemmóddal és élettartammal szuperál. Éppen ezért javasoljuk, hogy lámpavásárlás előtt látogass el egy megbízható szakboltba vagy keress fel egy webáruházat, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz.

Milyen terepen használjuk?

Mint már említettük, az ideális lámpa tulajdonságai nagyban függenek a velük szemben támasztott elvárásoktól is.

Városi környezetben nem a fényerő kérdése a mérvadó a lámpa kiválasztásakor, hanem hogy a közlekedés többi résztvevője számára jelezhesd, hogy Te is az úton közlekedsz. Erre tökéletes választás a Favour tölthető LED hátsó kerékpárlámpa, mivel ütés- és vízálló, vízszintesen és függőlegesen is rögzíthető, és ezen túl USB-vel tölthető is. Előre azért nem okoz gondot, hogy ha egy kis érdemi fényt is kibocsát magából a lámpánk, így Favour LED első kerékpárlámpát érdemes felszerelni.

Lakott területen kívül ennél már valamivel nagyobb teljesítményre lesz szükségünk, tehát úgy 500 és 1000 lumen közti fényerő lehet a praktikus. Itt már látni is kell, mivel nem egy hátrány, hogy ha sikerül elkerülnünk az út szélén a kátyúkat, és nem az árokban ér minket a reggel. Fontos még, hogy 3-4 órán keresztül bírja az elem vagy az akkumulátor töltöttsége, mert nem biztos, hogy éjjel is mindenhol a rendelkezésünkre áll egy micro USB csatlakozó.

Végül a terepen vagy túrázó bringásoknak már komoly, nagy teljesítményű kerékpárlámpa használata a célszerű. Itt is csak hangsúlyozni tudjuk, hogy legyen nálunk tartalék elem vagy akkumulátor az energiaforrás cseréjére. Ebben az esetben 4-5 óra az elvárás, amit egyhuzamban tudjon maximális fényerőn a lámpa, mivel ennyi a legtöbb esetben szükséges egy túra lebonyolításához. Lumen tekintetében a minimum a 800, de lehetőleg 1000 lumenes kerékpár lámpát válasszunk, mivel azzal már minden akadály jól látható.

Összefoglalva tehát, a kerékpárlámpára mindig szükségünk van, de nem mindegy, hogy milyet választunk, mindig alkalmazkodjunk annak a specifikációihoz, ahol használni kívánjuk azt.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook