A videojátékoktól a csocsóig: mindenhol hódít a foci!

A magyarok híresek a fociszeretetükről és futballista nemzetként igen népszerűek a labdajátékok a gyerekek körében is. Számtalan lehetőség kínálkozik a fiatalok és az egész kiskorúak számára is, hogy a lábjátékukat fejlesztve újabb technikákat elsajátítva önmagukat szórakoztassák a futball által. Az egész pici gyerekek is érdeklődnek már a pöttyös labdák iránt és amint lehetőségük lesz rá, már totyogós korban képesek is jóízűen rugdosni azt.

Az óvodában tovább fejlesztik ügyességüket, ami iskolás korukra már olyan szintre fejlődik, hogy iskolás csapatok mérkőznek meg egymással a győzelemért a focipályákon. A barátságos és komoly küzdelmek mögött igazi csapatszellem és rendkívüli egyéni játék húzódik meg. A foci azonban nem csak a pályákon népszerű játék. Ma már számtalan olyan játék készül a gyerekeknek és a fiataloknak, amivel a foci örömét csempészhetjük be otthonainkba, hogy a rossz időjárás ellenére is hódolhassanak a foci örömének és a játék iránti szenvedélyüknek.

Focijátékok telefonon, számítógépen, játék konzolokon

Ma már számtalan lehetőség kínálkozik, hogy a kedvenc labdajátékunkat okostelefonon is játszhassuk. Egy mai átlagos okostelefon képes elvarázsolni és hosszú időre lekötni a fiatalokat a számtalan focis játékkal, akár Android, akár iOS telefonról is legyen szó. A játékokban nem csak a csapatok és játékosok bőrébe bújhatunk hanem akár menedzselhetjük is háttérből a játékokat. A legnépszerűbb focis játékok ingyen is elérhetőek, de a drágábbak is néhány száz forintért megvásárolhatók. Népszerű focis játékok okostelefonra: A FIFA Soccer 12, a Flick Kick Footall, a Soctics League, a PES Cub Manager, a Pro Zombie Soccer, a Soccer Stars, a Stickman Soccer, a Soccer Spirits, a Head Soccer, a Perfect Kick stb.

A számítógépes és játékkonzolos változatok között szintén előkelő helyet ér el a FIFA különböző sorozata és az Online Soccer Manager is. A Pro Evolution Soccer, a LEGO Soccer Mania vagy az Urban Freestyle Soccer is igen népszerűek a gyerekek és a fiatalok körében. Az asztali számítógépek, a tabletek, a laptopok és az olyan modern játék konzolok mint a Sony PlayStation 4 vagy az Xbox One szinte korlátlan lehetőséget kínálnak a digitális foci kedvelők számára. A kényelmesen, otthon játszható futball élménye egészen más, mint a szabad ég alatti labdarúgás, mégis milliókat vonz a képernyők elé és baráti társaságokat kovácsol még szorosabbra.

Foci játékok kicsiknek és nagyoknak

A valódi, pályás focizás és a digitális, számítógépes labdarúgás mellett, azért még más lehetőségünk is van a futballozás örömét megtapasztalni. A legnépszerűbb természetesen az asztali foci, azaz a csocsó, amely több generáción át szórakoztatta a fiatalokat, pubokban, bárokban és más egyetemi szórakozóhelyeken is. A csocsóasztal 2-4 játékos számára nyújt kiváló szórakozási lehetőséget, miközben a kézzel irányított bábuk a pingpong labda nagyságú „bőrt” rúgják.

Az egyszerűbb változata a focis játékoknak a sima, rugós foci játék, A játékban egy kisebb pályán elhelyezkedő csapattagokat pöccinthetjük ujjainkkal, amelyek egy-egy rugón helyezkednek el. A pöccintés hatására pedig a mini focilabda szépen lassan bekerül az ellenfél kapujába. Ma már létezik nagyobb mágneses focijáték tábla is, amely mindössze egy-egy játékossal játszható. A tologatható bábú segítségével rúghatunk gólt vagy védhetjük ki az érkező labdát a kapunkban. Az örök klasszikusok között pedig még mindig ott van a gombfoci, amely a régi időket idézve, még ma is képes mosolyt csalni a győztes játékosok arcára kortól és nemtől függetlenül.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom