Egérrel vagy egér nélkül?

Az informatika világában, napjainkban a legnagyobb szerepet a laptopot kapják. Ezekben az 1970-ben először megjelenő egérhez képest már egy modernebb megoldás található beépítve, amely szintén képes a beviteli feladatokat ellátni. Ez az úgynevezett „touchpad”, amely használatával a megszokott kurzoros keresés és kijelölés is elvégezhető. Ez a rendszer egy úgynevezett érintőpárna, érintőpad, amely érintésen alapulva működik. A felhasználók helyzetét és mozgását átalakítja bemenetté, amelyet így az operációs rendszer képes feldolgozni.

Sokszínű hagyományos egér

A jól megszokott számítógépes egerek lehetnek görgősek, mechanikusak, de találkozhatunk hanyattegérrel is. Továbbá infra vagy optikai lézertechnikával működő kivitelek is vannak. Ezen típusok mellet még az egerek csatlakozási formájáról is döntenünk kell. Tehát lehet a megszokott vezetékes kivitel, vagy lehet a modern Bluetooth technológiát használó vezeték nélküli asztali egér is. A Bluetooth rendszer kifejezetten stabil, így a laptop és az egér egyszeri párosítás után a jövőben hiba nélkül felismerik egymást.

A Gigaplaza Webáruházban kapható egerek között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő kivitelt!

Egér vagy touchpad?

Ahogy az egér anno, jelenleg a touchpadok is még fejlesztés alatt állnak. A felületeik egyre érzékenyebbek, érintésük is finomodik. Egyes gyártók már áttették az érintőpadokra is a mobiltelefonokhoz hasonló eltérő húzásirány alkalmazását. Már most is rengeteg funkcióra képesek. A legjellemzőbb probléma az egerekkel szemben, hogy még nem sajátítottuk el teljesen a használatukat. Így a laptopokba beépített egér megoldás csak a hobbi vagy alkalmi felhasználók körében működik tökéletesen. Azok, akik üzleti szempontból is használják a készüléket, még ragaszkodnak a régi bevált kivitelhez.

Egeret a laptophoz!

A felsorolt információkat figyelembe véve azt mondhatjuk, hogy az ideális megoldás a felhasználói szokásoknak megfelelően egy hagyományos jellegű számítástechnikai egér használata. Az üzleti felhasználók nem tévednek. A jól ismert közönséges egér használatával az egyes munkafolyamatok elvégzési ideje jócskán lerövidülhet. Egyes egér kivitelek kiegészítő gombokkal is felszereltek, amelyek működését mindenki a saját igényeihez mérten állíthatja be. Ezzel bizonyos folyamatok tovább rövidíthetőek, vagy játékkedvelők esetében a játék irányítása egyszerűsödik le.

Azt már csak a laptoppal rendelkezők ízlése és használati szokásaik befolyásolják, hogy milyen perifériás egeret választanak. Elmondható, hogy a vezetékes és vezeték nélküli kivitelek között árban már nincs jelentős különbség.

A neves gyártók modelljei még mindig sokkal strapabíróbbak. Ezek mellett a legfontosabb, hogy méretre és formára jól illeszkedjen a felhasználó kezébe. Ezek után már foglalkozhatunk a megjelenéssel is, hogy az egér esztétikusan mutasson majd a laptop mellett a munkaállomáson.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom