Fizikai aktivitásmérő, amely segítheti felkészülését

Az egészséges életmód elterjedésével és a mindennapos fizikai aktivitást végzők számának növekedésével egyre elterjedtebbek lettek a testedzést támogató eszközök megjelenése. Ebben az esetben nem csak fizikailag megfogható eszközökről beszélhetünk, hanem mobilos alkalmazásokról egyaránt. A technológia megállíthatatlan fejlődésével számos olyan eszközt találtak fel, amely megkönnyítheti mindennapjait, segítheti különböző fizikai versenyekre való felkészülésben vagy támogathatja fogyókúráját.

Ilyen eszköz az aktivitásmérő is, amely képes fizikai munkavégzésének mérésre különböző paraméterek alapján. Az eszköz meg tudja mérni a lépésszámot, ami alapján távolságot becsül, valamint hozzávetőleges pontossággal a sebesség mérésére is képes a beépített GPS-nek köszönhetően.

Hogyan működik az aktivitásmérő karkötő?

Az aktivitásmérő karkötőkhöz minden esetben tartozik egy mobilos applikáció, amely a mért adatokat elemzi, statisztikát és mérhető számokat kínál. Szóval a karkötő Bluetoothon keresztül kapcsolódik a telefonkészülékhez, amely 10 méteren belül hatékonyan működik. Ezt a funkcióját fordítottan is jól tudja alkalmazni, mivel abban az esetben, ha nem találja a telefonját, akkor a karkötő segítségével hívni tudja a rákapcsolt telefont, amelynek köszönhetően gyorsan és egyszerűen megtalálhatja azt, a lakás feltúrása nélkül.

Mivel a fizikai aktivitás közben nagyon kényelmetlen a telefon cipelése, ezért igenis számít, hogy mekkora az eszköz, amely magát az aktivitást méri. Így elmondhatjuk, hogy a csuklón hordható karkötő tökéletes társ lehet, mivel nem zavaró és szinte észrevehetetlen, de mégis pontos képet ad a mozgásáról. Mivel a legtöbb karkötő pulzusmérővel is rendelkezik, így még hatékonyabb adatokat szolgáltat a csuklón elhelyezve.

Amennyiben ön is sportol vagy döntés előtt áll, és szeretne komolyabban hozzáfogni az aktívabb élethez, akkor nézze meg a BestMarkt választékát, ahol számos aktivitásmérő közül válogathat igényeinek megfelelően.

Nem csak professzionális sportolóknak szól

A tévhittel ellentétben nem csak profi sportolók vehetik hasznát egy ilyen készüléknek. A hétköznapi ember, aki fogyni szeretne, szeretné növelni állóképességét, vagy szeretne meggyőződni arról, hogy edzése jó irányba halad, megéri befektetnie egy ilyen karkötőbe, mivel olyan adatokkal szolgálhat, amelyek mindenképpen hasznosak lehetnek.

Az adatok értelmezéséhez sincs szükség szaktudásra. Az eszköz és a hozzá készült applikáció mindent eleve értelmezve és kifejtve tár a sportoló egyén elé, amiből már csak a következtetéseket szükséges levonnia. Az aktivitásmérő abban az esetben, ha éjszakára is a csuklóján hagyja, képes az alvás minőségének mérésére is, amely hasznos adatokat mutathat azoknak, akik fáradtan ébrednek reggelente.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom