Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    7°C
     

Ipari munkahelyre való szék

Ipari munkahelyre való szék

Más-más igényeknek kell megfelelnie egy széknek, ha otthon, egy átlagos munkahelyen, illetve, ha egy ipari munkahelyen van rá szükség. Természetesen mindnek strapabírónak, kényelmesnek és lehetőség szerint egészségesnek kell lennie. Nézzük, milyen egy jó ipari munkaszék?

Amit mindenképp tudni kell, hogy kinézetük ellenére ezek nem a hagyományos, egyszerű irodaszékek. Megtévesztő lehet, hogy csillag alakú guruló lábazattal rendelkeznek, és ugyanúgy képesek a forgásra, mint a klasszikus „gurulós forgószék”. Ezzel szemben a magas fokú koszolódással szembeni védekezés jegyében poliuretán borítással rendelkezik, illetve amelyik nem, azt koszálló szövetezéssel készítik, melyeknek köszönhetően könnyű a tisztán tartása és nehezebben tapad meg rajta a kosz. Van olyan szék is, amit a legmagasabb elvárásoknak megfelelően készítenek el, az antisztatikus tulajdonságokat is magáénak tudhat. Éppen ezért egyszerűen tisztán tarthatóak és az esetleges tisztításuk is gyors, akadálymentes. Ilyen szék például a Zon Medica fogorvosi szék, melyet kifejezetten fogorvosoknak és az egészségügy más területein dolgozóknak fejlesztettek ki.

Az ipari munkaszékek magassága gázlifttel állítható, mint hagyományos társai esetében, de ezeknél a székeknél az általános megoldásokon túl mindig számítani kell valami extrára, ami könnyebbé teszi az ipari munkavégzést. Tehát itt a gázliften túl egy toldat segítségével még egy kis szintemelkedés érhető el, amire még lábtartó karikát is lehet kérni a vásárláskor. Ez akkor praktikus, ha az átlagosnál magasabb helyen található a munkafelület ahol az elvégzendő munka van. Megfigyelhető továbbá, hogy az ipari munkaszékek nem rendelkeznek karfával, sőt a még speciálisabbak támlával sem, hogy még egyszerűbb legyen a használatuk.
Amennyiben a székeket olyan felületen kellene használni, ahol a görgős talp kifejezetten hátrányt jelent, vagy csak nem szeretjük, ha gurul, akkor a vásárláskor kérhetjük fékezhető görgővel, illetve tappancsokkal, melyek következtében határozottan nő a stabilitásuk. Éppen ezek miatt bármilyen terepen jól használhatók, nem gurulhat el, ha nem szeretnénk.

Fontos továbbá, hogy mint minden székre az Irodabutik kínálatában, ezekre is vonatkozik a cég teljeskörű alkatrész-ellátás és székszerviz szolgáltatása. Erre a szolgáltatásra negyedévente köthető szerződés, melyek tartalmazzák a 3 havonta történő teljes székflotta átvizsgálását, az esetleges hibák kijavítását. Fontos tudni, hogy ez garanciaidőn túl is igényelhető. Amennyiben ilyen esetben kerül hiba feltárásra, illetve ez idő alatt meghibásodás történik, akkor csak az alkatrész kedvezményes ára kerül kifizetésre, a kiszállás és a szerelés nem.

Ha pedig esetleg széktulajdonosként nem rendelkezünk még a fenti szolgáltatással, akkor, ha elromlik a székünk, kiszállás esetén a kiszállási díj és alkatrész ára terhel minket, vagy ha előre egyeztetett időpontban be tudjuk vinni a széket a szervizbe, akkor csak az alkatrészt kell kifizetnünk szerelési díj nélkül. Ez általában 15 percet vesz igénybe.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook