Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    3°C
     

Lendvai Ildikó: Orbánék simicskázása Elios-ügyben öngól

Lendvai Ildikó: Orbánék simicskázása Elios-ügyben öngól

Fotó: Facebook

Tavaly ilyenkor is Visegrádon tartott frakcióülést a Fidesz. Arról a miniszterelnök feltett az oldalára egy képet, amelyen az esti lazább órákban képviselőkkel ultizik. Akkor vesztett, a hírek szerint Font Sándor nyert (ügyes játékos másban is). Idén – nem is csak ultiban- a kormányfő nyerni akar, ezért ismét játszott kicsit a kártyáival. Az is érdekes,milyen kártyalapokat húzott elő, és az is, hogy melyeket tüntetett el rutinos hamiskártyásként.

Ki nem ejtette a száján pl. az ELIOS Zrt nevét, pedig a vejéhez kapcsolódó botrányoktól zeng az ország. Előbb-utóbb be kell majd áldozni egy bűnbakot. Lehet totózni, Simicska lesz-e az (1-es) – csak sajnos ő Orbán pénztárnoka volt abban az időben, amikor szerepe volt a cégnél -, a trónkövetelőnek gyanított Lázár (2-es), vagy esetleg maga Tiborcz (X). Olvastam arab diktátorokról, akik simán lecsukták a fél rokonságot. Persze Soros lenne a legjobb, de ezen még kicsit dolgozni kell.

De jöttek a kártyatrükkök is. Megcsillogtatta a reményt, (hopp egy kártyalap a jobb kabátujjból), hogy felfalják a média még hátralévő részét (“nagyon jó, hogy sikerült független sajtót szervezni, de van még teendő”). Aztán arra is, (újabb kártya a bal kabátujjból, taps), hogy az MSZP kiesik, vagy elviszi a cica. Régi álom: már az Alaptörvényben célozgattak a jogi lehetőségre akár a párt betiltásához..(Nem érdekes, ki maradna képviselet nélkül, azok úgyis nyuggerek és panelprolik, mint korábban készségesen tájékoztattak erről, csak szegény Bözsi néninek nem szóltak.)

A legjobban mégis a baljós mondat tetszett: “Egy zsarolható kormány fel fogja adni a nemzet ügyét.”

A zsarolható kormány már megvolna. Csak azt nem értem, mi az, hogy “fogja”?

Szerző: Lendvai Ildikó

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook