Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    7°C
     

A lengyel kormány levelet küldött nyugdíjasainak, amiben megkérdezték tőlük, hogy élnek-e még?

A lengyel kormány levelet küldött nyugdíjasainak, amiben megkérdezték tőlük, hogy élnek-e még?

Fotó: Pixabay.com

A lengyel társadalombiztosítás levelet küldött a külföldön élő nyugdíjasoknak, amelyben azt tudakolta, hogy élnek-e még? Tanácsos pontosan válaszolni, mert ha nem, elmarad az utalás – írja a napi.hu.

A lengyel társadalombiztosító (ZUS) több mint 54 ezer külföldön lakó lengyel nyugdíjasnak küldött levelet, azzal a kéréssel, erősítsék meg, hogy még életben vannak. Ettől függ, hogy járandóságukat továbbra is kapják-e vagy sem – derült ki a Business Insider Polska cikkéből.

A ZUS így akarja ellenőrizni, hogy az általa kifizetett pénz megfelelő kezekbe került-e, nem például a rokonok vagy ismerősök teszik zsebre egy elhunyt ember járandóságát.

A kérdőíveket azokra a levelezési címekre küldték, amelyeket még a nyugdíjasok adtak meg a ZUS-nak. Ha az első levélre nem válaszolnak az érintettek, akkor megismétlik a procedúrát, és ha akkor sem kap választ a társadalombiztosító, akkor a továbbiakban sem az öregségi, sem a rokkantsági nyugdíjat nem küldi ki.

Így aztán igaz ugyan, hogy időt vesz igénybe a válasz, mert saját kezűleg kell aláírni a kérdőívet, amelynek hitelesítését vagy a lengyel konzulátusokon, vagy a lakóhely szerinti állami hivatalokban lehet elintézni, de nagyon úgy tűnik, hogy rosszul jár, aki meg akarja spórolni a levelezést.

Forrás: napi.hu

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook