Akár világháború is lehet belőle

Donald Trump utasítására az amerikai légierő csapásokat mért az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen.

A légicsapásokban, amelyek egyike a bagdadi nemzetközi repülőteret célozta meg, életét vesztette Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka és Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője.

Irán kemény választ ígért tábornoka halála miatt.
Azt közlik, hogy alaposan megtervezik, mikor, hol és milyen legyen a megtorlás.

Kemény válaszlépés várható az iraki fővárosban végrehajtott amerikai légitámadások után, amelyben meghalt egy iráni tábornok is – közölte pénteken Ali Hamenei, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője.

Mohammad Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy Kászim Szulejmáni meggyilkolása erősíteni fogja az Egyesült Államokkal és Izraellel szembeni ellenállást a térségben és világszerte – jelentette az iráni állami televízió.

Az iráni külügyminisztérium bekérette az Egyesült Államok érdekeit is képviselő teheráni svájci nagykövetet Szulejmáni megölése miatt – jelentette azal-Dzsazíraarab hírtelevízió.

Az iráni állami televízió kommentárjában az is elhangzott, hogy “a térség népe nem fogja tovább tűrni az amerikai jelenlétet.

Ez akár azt is jelentheti, hogy mégjobban fog forrni a levegő a térségben.
Elszaporodhatnak majd a terror cselekmények, és a válaszcsapások.

Valószínű Oroszország és Kína is egy idő után beleszól majd az eseményekbe, ha tovább durvul a helyzet.

Izrael lesz viszont a legnagyobb veszélyeztetettje a helyzetnek.
A terrorista cselekmények valószínűleg legelsőként ott várhatóak.

Az arab és az iszlám világ forrongani fog. Beláthatatlan, hogy a térség szereplői Törökország, Egyiptom, Szíria, Szaud-arábia, Irak, Irán, hogy reagál majd a helyzetre.

Nem kizárt egy kiterjedt konfliktus a térségben ami könnyedén világméretűvé válhat.
A helyzet ingatag és kizárható, hogy tárgyalóasztalnál ez az ügy rendezhető, így joggal jelenthetjük ki, hogy Donald Trump darázsfészekbe nyúlt.

Debmédia

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom